ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ερωτηση ηλια πολατιδη

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Υποδομών κ. Δ. Ρέππα, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων στον Έβρο. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Νομού Έβρου έχουν περιέλθει σε απόγνωση λόγω των εντόνων πλημμυρικών φαινομένων. Τό 2005, το 2006, το 2007 αλλά και φέτος είχαμε υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, με αποτέλεσμα την καταστροφή καλλιεργειών, έργων υποδομής και εκκενώσεις κυρίων κατοικιών σε διαφόρους παρεβρίους οικισμούς.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως άλλωστε και η προηγούμενη, υπεσχέθησαν άμεσες παρεμβάσεις, εξασφάλιση των αποζημιώσεων για τους αγρότες και θιγέντες κατοίκους αλλά και εκτέλεση έργων που επί τέλους θα λύσουν αυτό το χρονίζον πρόβλημα της περιοχής.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς για μία ακόμη φορά επί της ουσίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, όπως διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Ειδικότερα, κάτοικοι του Βορείου Έβρου διαμαρτύρονται για το ότι ενώ μέχρι σήμερα η πάγια τακτική για τις επεμβάσεις επί των ζημιών από τις πλημμύρες ήταν να αποστραγγίζονται μερικώς τα αγροκτήματα και να γίνεται επέμβαση με κατασκευή αναχωμάτων από τον Β. Έβρο προς τον Ν. Έβρο (λόγω του ότι τα αναχώματα της περιοχής Ορεστιάδος-Πυθίου προστατεύουν πάνω από 70.000 στρέμματα), φέτος οι επεμβάσεις ξεκίνησαν ανάποδα, από το Δέλτα του ποταμού. Ακόμη, σύμφωνα με καταγγελίες του Συνδέσμου Εργοληπτών του Νομού οι μόνοι που δεν εργάζονται στα ανωτέρω έργα είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (κάτοχοι πτυχίων κ.λπ.) αλλά διάφοροι άλλοι που δεν κατέχουν τα ανάλογα προσόντα.

Συνεπώς

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Σε ποια σημεία έχουν καταρρεύσει τα αναχώματα του ποταμού Έβρου και πότε θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες;

2. Έγινε απογραφή των συνολικών ζημιών (σε καλλιέργειες, υποδομές, κατοικίες κ.λπ.) και αν ναι, ποιο είναι το προϋπολογισμένο κόστος αποκαταστάσεώς τους;

3. Γιατί οι εργασίες που ήδη έχουν αρχίσει, ειδικά φέτος ξεκίνησαν από τα αναχώματα του Δέλτα του ποταμού και όχι από τα κύρια αναχώματα του Βορείου Έβρου;

4. Ποιος φορέας εκτελεί τα ανωτέρω έργα και με ποιες διαδικασίες επελέγη;