ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

απο -μονωση

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ..." ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"!

Κατοικώντας στη Σαμοθράκη, πολλές φορές νιώθεις αποκομμένος από τον κόσμο, από τον "πολιτισμό"! Για το εν λόγω θέμα είχαμε γράψει παλιότερα, όταν από βλάβη το νησί παρέμεινε αποκλεισμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα για μία βδομάδα περίπου.Γράφαμε τότε (στις 11-2-2010) :

"Ούτε στην Ουγκάντα γίνονται αυτά. Να χαλάει ένα πλοίο και να παραμένει ένα ολόκληρο νησί (που βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μακρυά από τον "πολιτισμό") χωρίς συγκοινωνία για μία και πλέον εβδομάδα. να πηγαίνουμε στο super market και να είναι όλα τα ράφια άδεια ή μισοάδεια λες και έχουμε ... πόλεμο. Οι τιμές να 'ναι του ... λαδέμπορα της Κατοχής του 1940 και η ψυχολογία μας μαύρη σαν τον γκριζόμαυρο ουρανό. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να 'ναι όμηρο στα χέρια ενός εφοπλιστή. Και δεν μιλάω μόνο για την Σαμοθράκη. Για όλα τα νησιά της Ελλάδας που μπορεί να τύχουν μιας ίδιας τύχης. Το Κράτος τι κάνει;;; Κράτος δεν υπάρχει;;;"

Κι όμως, παρ' όλες τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες κατοικούμε, δεν χάνουμε ποτέ το κέφι μας, το γλεντάμε. Είμαστε Σαμοθρακίτες, γνήσιοι Έλληνες. Ποια οικονομική κρίση κτλ.; Το ποδόσφαιρό, το μπάσκετ, ήταν στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες στη Σαμοθράκη. Οι παναθηναϊκοί φίλαθλοι, π.χ., φρόντισαν να το πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο ποδόσφαιρο, ενώ άλλοι φίλαθλοι φρόντισαν να στολίσουν την παραλία με τα λάβαρα της ομάδας του (σχετικά η αποστελλόμενη φωτογραφία με τα λάβαρα του Π.Α.Ο.Κ.). Επίσης, όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, στην Άνθεια οι παναθηναϊκοί φίλαθλοι το γλεντήσανε.

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες. Είτε είμαστε εκτός ... "πολιτισμού", είτε εντός, βλέπουμε τα θετικά της ζωής, την γλεντάμε την ζωή, κι αυτό το πράγμα κάνει τους λοιπούς Ευρωπαίους να ... ανησυχούν! Γιατί είτε με ψωμί κι ελιά, είτε με ψωμί, μπριζόλα, κόκα κόλα, εμείς οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να ζούμε την ζωή μας, να εργαζόμαστε για να ζήσουμε, κι όχι να ζούμε για να εργαζόμαστε. Είτε ζούμε στον "πολιτισμό", είτε όχι. Κι αποδείξαμε ακόμα μία φορά εμείς οι Σαμοθρακίτες, ότι δεν είμαστε εκτός... "πολιτισμού".

ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗ: Την έκφραση "πάω στον πολιτισμό", την ακούσαμε ταξιδεύοντας πάνω στο πλοίο προς Αλεξανδρούπολη, από μη Σαμοθρακίτη και καρφώθηκε στο μυαλό μας).

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ