ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

διοδια στην εγνατια

Σε δύο σταθμούς, στα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο, θα λειτουργούν οι δύο πρώτοι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.
Πρόκειται για τον υφιστάμενο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, ο οποίος θα αναβαθμιστεί, μήκους 80 χιλιομέτρων από Δερβένι έως Βέροια και τον σταθμό στον Πολύμυλο (Βέροια-Σιάτιστα), μήκους 70 χιλιομέτρων.
Η χρέωση θα είναι χαμηλότερη αυτής αυτοκινητοδρόμων που έχουν κατασκευαστεί με συμβάσεις παραχώρησης και θα διαμορφώνεται στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ το ύψος των διοδίων (στους δύο νέους σταθμούς) θα αναδιαμορφωθεί στα 2,8 ευρώ. Οι σταθμοί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.
Όσον αφορά τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, δηλαδή τα τμήματα από Θεσσαλονίκη έως Αλεξανδρούπολη και από Σιάτιστα έως Ηγουμενίτσα, η πληρωμή των διοδίων θα διενεργείται μέσω του συστήματος της βινιέτας. Οι διερχόμενοι, δηλαδή, οδηγοί, θα αγοράζουν ειδικά κουπόνια χρονοχρέωσης, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου ή από σταθερά σημεία πώλησης.
Τόσο οι δύο σταθμοί των διοδίων, όσο και το σύστημα της βινιέτας θα βρίσκονται σε λειτουργία έως το 2013, οπότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα διοδίων. Σημειώνεται ότι το σύστημα αυτό θα ισχύει για το σύνολο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.
Οι παραβάτες θα ελέγχονται από ειδικούς δορυφορικούς καταγραφείς που θα εντοπίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.
Δημήτρης Δελεβέγκος
capital.gr