ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ερωτηση σκυλακακη για τις πλημμυρες

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ POTOČNIK:ΠΙΘΑΝΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΑ

Απάντηση της Επιτροπής σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη

Η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δίωξης της Ελλάδας λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στη διαδικασία κατάρτισης των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, όπως αναφέρει σε απάντηση του Επιτρόπου Potočnik στη γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Σκυλακάκη. Η προθεσμία έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης για τα σχέδια ήταν το αργότερο το Δεκέμβριο του 2008 και της κατάθεσής τους στην Επιτροπή στις 22 Μαρτίου 2010, αλλά σύμφωνα με την Επιτροπή η Ελλάδα δεν έχει ανακοινώσει καν την έναρξη διαβούλευσης η οποία πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες πριν την ολοκλήρωση των σχεδίων.

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι "την περίοδο που υπερχείλιζε ο ποταμός Έβρος προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε παραποτάμιες περιοχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία, πλημμυρίζοντας περίπου 150.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και προκαλώντας εκτεταμένες φυσικές και οικονομικές καταστροφές, η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρώσει τα απαραίτητα σχέδια διαχείρισης που αποτελούν προϋπόθεση και για την ορθολογική διασυνοριακή συνεργασία. Σημειωτέον ότι κατά καιρούς η Βουλγαρία διοχετεύει μεγάλους όγκους υδάτων, προκειμένου να αποφορτίσει τα φράγματά της από τις εκεί συγκεντρωμένες ποσότητες και η ανάληψη δράσης είναι επείγουσα ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων ".

Στην ερώτηση του κ. Σκυλακάκη για την αποτελεσματικότητα του ύψους και της διαχείρισης της κοινοτικής χρηματοδότησης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η Επιτροπή απαντά ότι κατά την περίοδο προγραμματισμού 2000-2006 διατέθηκαν 864,201.28 ευρώ για συγχρηματοδότηση αντιπλημμυρικών υποδομών στους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Ερυθροπόταμο μαζί με τους παραποτάμους τους, αλλά εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προτείνουν, να μελετήσουν και να εκτελέσουν τα έργα.