ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

υπουργος

Εκατόν σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, για την τουριστική προβολή του νομού και για την περίφραξη της αρχαίας Εγνατίας θα δοθούν στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, χτες, σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας.
Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, προεδρεύον της σύσκεψης, αναφέρθηκε στη νέα γεωγραφία και νέα οικονομία στην οποία τίθεται πλέον πρωταγωνιστής ο νομός μας. «Κόμβο» αγωγών χαρακτήρισε ο κ. Ζαμπουνίδης τον Έβρο, κάνοντας λόγο για τους αγωγούς ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα διατρέχουν τον νομό, τον διατροφικό αγωγό που μπορεί να αποτελέσει ο Έβρος, και τον αγωγό πολιτισμού - τουρισμού, μεταφέροντας με το Τρένο του Πολιτισμού πολιτισμό σε τρεις χώρες. Ο Νομάρχης Έβρου δεν παρέλειψε να τονίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός λόγω των συνεχόμενων πλημμυρών από την υπερχείλιση των ποταμών Άρδα και Έβρου. Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του ΟΣΕ να προχωρήσει στην κατάργηση δρομολογίων που συνδέουν το νομό με την Αθήνα.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Ζαμπουνίδης είπε «Ήταν μια εξαιρετική διαδικασία με έναν Υπουργό Μακεδόνα, με ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, βάλαμε τη διάσταση και το ρόλο που έχει να παίξει αυτή η περιοχή. Θέλουμε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης να μπει επικεφαλής σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που παίρνουμε σε αυτήν την περιοχή και πρώτα για τον αγωγό πετρελαίου. Ένας σημαντικός στόχος είναι να συντονίσει όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο για την Νομαρχία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε φορά που θα προκύπτει ένα πρόβλημα να πρέπει να βρούμε το αρμόδιο Υπουργείο. Όπως επικεφαλής μπορεί να μπει σε αυτές τις πρωτοβουλίες για τα θέματα πολιτισμού και ειδικά με το Τρένο του Πολιτισμού, που θα πηγαίνει σε τρεις χώρες, θα μεταφέρει πολιτισμό και με μια ματιά θα βλέπουμε τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς. Όπως, επίσης, εκείνο που ζήτησα είναι να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό αγωγό, όπως και τον διατροφικό αγωγό. Ιδιαίτερα, όμως, τον πολιτισμικό αγωγό. Πραγματικά, η δημιουργία του Ρώσικου Κέντρου Πολιτισμού στην Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που σχεδιάστηκε από Ρώσους, θα ενισχύσει το ρόλο του αγωγού πετρελαίου στην οικονομία της περιοχής σήμερα. Θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε σύμμαχο και αλληλέγγυο στα αιτήματά μας και τις πρωτοβουλίες μας τον Υπουργό.»