ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

τοπικα συμβουλια νεων


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αλεξανδρούπολης δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης. Ο Νομάρχης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους νέους του Δήμου για τις μελλοντικές τους δραστηριότητες και την δυνατότητα συνεργασίας με τη Νομαρχία.
Είναι γνωστό ότι η Νομαρχία Έβρου στηρίζει και είναι στο πλευρό των νέων του Έβρου. Ο κ. Ζαμπουνίδης δήλωσε «Είναι χρέος μας να ετοιμάσουμε το μέλλον. Και το κάνουμε μαζί τους! Όμως πρέπει να βγουν μπροστά, κι όπως τους είπα, πρέπει να μη μάθουν να τρώνε μόνο ψάρια, αλλά να μάθουν και να τα ψαρεύουν. Σκεφτήκαμε αρκετά πράγματα, ανταλλάξαμε απόψεις, βγήκαν πολύ θετικά συμπεράσματα. Μιλήσαμε για προγραμματικές συμβάσεις, για μια σειρά από πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε από κοινού. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, με μια σειρά από τομείς και δράσεις σε κάθε τομέα σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τις ιδέες που έχουμε για αυτόν τον τόπο συνολικά, εκμεταλλευόμενοι τα τομεακά προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ, καθώς και πώς μπορούμε να αντλήσουμε κονδύλια. Πιστεύω ότι υπάρχει τεχνογνωσία, φτάνει οι νέοι να έχουν διάθεση. Νομίζω ότι το Τοπικό Συμβούλιο Νέων της Αλεξανδρούπολης μπορεί να γίνει leader για όλη την Ελλάδα.»
Ο Νομάρχης Έβρου κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν ουσιαστικά στους σχεδιασμούς και στη λήψη αποφάσεων με εκπροσώπηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικού Τομέα, Παιδείας και Ποιότητας Ζωής. Σχετικά, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, είπε «Σήμερα είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Νομάρχη. Ουσιαστικά είδαμε τους τρόπους μιας ευρύτερης συνεργασίας που θα έχουμε σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού. Μας έδωσε τη δυνατότητα να μπούμε σε δομές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δυνατότητα να έχουμε εκπρόσωπο σε κάποιες Νομαρχιακές Επιτροπές, όπως η Επιτροπή Παιδείας – Αθλητισμού - Πολιτισμού, γιατί έχουμε κάνει γνωστό, κατά καιρούς, ότι ιδιαίτερα τα θέματα της σχολικής στέγης και τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αφορούν τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Είδαμε και άλλους τρόπους δράσεις, μελλοντικά, πώς μπορούμε να συμμετέχουμε, αλλά πλέον σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, όπως το χαρακτηρίσαμε, όπου θα μπορεί να συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος, και ο Δήμος και η Νομαρχία μέσω προγραμματικών συμβάσεων, ένας τρόπος ο οποίος θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια καλύτερη διαχείριση και εικόνα των οικονομικών πραγμάτων και να λειτουργούμε πιο προγραμματισμένα.»