ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

εμπορικος συλλογος ορεστιαδας

Προς: «Αξιότιμο κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών»
Κύριε Υπουργέ
Αναφερόμενοι στις υπ’ αριθ. α ) 2/12763/0025/27-03-2006 β ) 2/19605/0025/19-04-2006 γ) Β/958/22845/01-06-2006 και δ ) 2/66146/0025/29-09-2006 Υπουργικές αποφάσεις του Υπουργείου σας ου έχουν ως κάτωθι:
Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου οι επιχειρήσεις ήδη εγκατεστημένες στο Νομό Έβρου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν και προέκυψαν από τις μεγάλες πλημμύρες του Μαρτίου του έτους 2006.
Η προβλεπόμενη διάρκεια ρύθμισης στα υφιστάμενα δάνεια που προβλέπουν οι ως άνω αναφερόμενες Υπουργικές Αποφάσεις είναι 10 έτη, ενώ για τα νέα κεφάλαια κίνησης, 5 έτη με προβλεπόμενη εξόφληση σε εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις και όλα αυτά με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως γνωρίζεται, η περιοχή μας από τις ζημιές που υπέστη, δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει και σήμερα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση - ύφεση, που μαστίζει τους πάντες και διέπει εν γένει την αγορά, προστίθεται το επιπλέον πρόβλημα της ασφυκτικής πίεσης κάποιων Τραπεζών, οι οποίες απειλούν με επιστολές, τηλέφωνα, εξώδικες οχλήσεις κ.λ.π. ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά των οφειλετών εμπόρων, θα βεβαιώσουν τα χρέη μας στο Δημόσιο και φυσικά θα καταγραφεί ο καθένας μας στον «Τειρεσία» με τις γνωστές συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια, ειδικά για όποιον ασκεί εμπορική δραστηριότητα.
Εάν βέβαια γνωρίζαμε, ότι οι Τράπεζες θα κινηθούν δικαστικά και θα μας εκβίαζαν για να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά και στα σπίτια μας, θα προτιμούσαμε ασφαλώς να μην πάρουμε δάνεια και να κλείσουμε από μόνοι τις επιχειρήσεις μας.
Επειδή εκ των πραγμάτων και βάσει όσων παραπάνω αναφέρθηκαν είναι κυριολεκτικά αδύνατη η ανταπόκρισή μας στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων δόσεων
Επειδή οι περισσότεροι εξ’ ημών βρισκόμαστε μπροστά στο φάσμα της οικονομικής μας καταστροφής με τραγικές συνέπειες για εμάς τους ιδίους, όσο και για την πόλη της Ν. Ορεστιάδας
Για τους λόγους αυτούς
ΖΗΤΑΜΕ
Να ενεργήσετε άμεσα ώστε να γίνει νέα ρύθμιση των δόσεων των υφιστάμενων δανείων που να προβλέπει μεγαλύτερη εξοφλητική διάρκεια, ώστε να μειώνονται οι δόσεις και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως οφειλέτες. Βρισκόμαστε στο έλεος των Τραπεζών, οι οποίες επιδεικτικά παραβλέπουν την εγγύηση του δημοσίου που υπάρχει ακριβώς ως λόγος της υφισταμένης ζημιάς.