ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

green oil

Επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου για ταφή λυμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της βιομηχανίας «Green Oil», στην περιοχή του Άβαντα, στην Αλεξανδρούπολη. Κατά την εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία της εισαγγελικής αρχής, του Νομάρχη Έβρου Νικόλαου Ζαμπουνίδη, του Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα Μιχάλη Κογιομτζή και υπηρεσιακών παραγόντων της Ν.Δ. Έβρου βρέθηκαν 70 βαρέλια με άγνωστη μέχρι στιγμής ταυτότητα αποβλήτων και βαθμού επικινδυνότητας.
Ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά «Με σχετική απόφασή μου διεκόπη προσωρινά η λειτουργία του εργοστασίου, επειδή διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες μας ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων εντός ανοιχτής τάφρου, κατά παράβαση της Μ.Π.Ε. Υπήρχαν επιπλέον υπόνοιες για θαμμένα απόβλητα στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε την άδεια του εισαγγελέα να κάνουμε εκσκαφές επί του οικοπέδου. Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Σε ένα μόνο σημείο που σκάψαμε βρέθηκαν τουλάχιστον 70 βαρέλια αποβλήτων. Πήραμε δείγματα, τα στείλαμε ήδη στο Γενικό Χημείο του Κράτους, και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Αυτό και μόνο φτάνει για να ενισχύσει την απόφασή μου να κλείσει το εργοστάσιο. Η απάντησή μας στο εξώδικο της εταιρείας που μας παραδόθηκε σήμερα το πρωί είναι ότι θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει εάν δεν πειστούμε ότι τηρούνται μέχρι κεραίας οι περιβαλλοντικοί όροι. Σταματήσαμε την εκσκαφή μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα από το Χημείο του Κράτους. Τα ευρήματα τα έχουμε σκεπάσει, τα προφυλάσσουμε, ώστε σε πιθανή βροχή να μην μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον, να μη διοχετευτούν στα διπλανά οικόπεδα. Στη συνέχεια θα δούμε ποια είναι η συνολική ποσότητα των βαρελιών, και σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία, θα τα απομακρύνουμε. Θα έρθουμε, επίσης, σε επαφή με την Περιφέρεια και το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χρηματοδότηση αυτής της ενέργειας, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε το υλικό, ιδιαίτερα μάλιστα εάν αποδειχτεί, από το Χημείο του κράτους, ότι είναι τοξικό.»