ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

φωτια στη σαμοθρακη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σαμοθράκη που εκδηλώθηκε χθες μετά τις 10.30 το βράδυ. Η φωτιά ξεκίνησε από τη Χώρα και επεκτάθηκε προς το χωριό Αλώνια, το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, κάτοικοι και τοπικές εθελοντικές οργανώσεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, όμως το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Από τη φωτιά απειλήθηκε και στρατόπεδο, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Αλώνια.
Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών που συμμετέχουν στο Σχέδιο Ξενοκράτης , ενώ συνεδρίασε στη Νομαρχία το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο υπό την προεδρία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη, εκτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και ζητήθηκε η άμεση συνδρομή μέσων αεροπυρόσβεσης. Ο Νομάρχης Έβρου ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί από την πυρκαγιά στο νησί τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ Παναγιώτη Χηνοφώτη
Ήδη ο κ. Ζαμπουνίδης βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς και συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης.. Ο Νομάρχης μετέβη στη Σαμοθράκη με το Πλωτό Λιμενικό Σκάφος μαζί με τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστο Ρούφο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Σωτήριο Τερζή και 15 δασοπυροσβέστες .
Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα κ. Μιχάλης Κογιομτζής , και ο δήμαρχος του νησιού κ Γιάννης Πετρούδας
Στις 12 τα μεσάνυχτα αναχώρησε από τη Σαμοθράκη για την Αλεξανδρούπολη το Επιβατηγό πλοίο Νόνα Μαίρη προκειμένου να μεταφέρει στο νησί επιπλέον πυροσβεστικά μέσα και μηχανήματα έργων.
Το Νόνα Μαίρη αναχώρησε στις 3.30 το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη Σαμοθράκη και αναμένεται να φτάσει στις 6 το πρωί στο νησί, μεταφέροντας έντεκα υδροφόρες, δώδεκα οχήματα και άλλα πυροσβεστικά μέσα που διατέθηκαν από τη Νομαρχία Έβρου, τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Τραινούπολης, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την ΔΕΗ και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Επικεφαλής στην μεταφορά των οχημάτων είναι η αντινομάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Ελένη Τσιαούση.
Επίσης στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν με το Νόνα Μαίρη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο Δήμαρχος Τραιανούπολης κ. Δημήτριος Χρυσανίδης και ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης.

H φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τα ξημερώματα