ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

γινονται κι αυτα


Η Νατζούντ Άλι έχει παντρευτεί και έχει πάρει ήδη το πρώτο της διαζύγιο. Το παράδοξο είναι ότι η Νατζούντ από την Υεμένη είναι μόλις 10 ετών. Οι γονείς της, την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν άντρα 20 χρόνια μεγαλύτερό της, με τη συμφωνία ότι δε θα την άγγιζε μέχρι να ενηλικιωθεί.
Κάτι που δε συνέβη ποτέ. Ο σύζυγός της, τη χτύπαγε συνέχεια και τη βίαζε. «Όταν παντρεύτηκα, φοβόμουν. Δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου. Ήθελα να μείνω με τα αδέρφια μου και τους γονείς μου», εξομολογήθηκε το μικρό κορίτσι στο CNN.
Η Νατζούντ, μην αντέχοντας το ξύλο και τη σεξουαλική κακοποίηση, το έσκασε από το σπίτι του άντρα της. Αντί να πάει τρέχοντας στο πατρικό της, διέσχισε μόνη της μία μεγάλη απόσταση για να φτάσει στο Δικαστήριο της πόλης και να μιλήσει σε έναν δικαστή.
«Τι θα ήθελες;» την ρώτησαν. «Θέλω διαζύγιο», αποκρίθηκε το μικρό κορίτσι. Η πράξη της αυτή θεωρείται πολύ πρωτοποριακή για τη συντηρητική κοινωνία της Υεμένης. Μερικοί μάλιστα, δε δίστασαν να κατακρίνουν την κίνησή της. Η Νατζούντ, ωστόσο, τα κατάφερε, πήρε διαζύγιο και τώρα ζει ελεύθερη μαζί με την οικογένειά της.
Οι γάμοι νεαρών κοριτσιών με πολύ μεγαλύτερους άντρες, που μπορεί μάλιστα να έχουν ήδη μία σύζυγο, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για το αραβικό κράτος. Ο κυριότερος λόγος που γίνεται αυτό, είναι από φόβο των γονιών να μην «μπλέξουν» τα κορίτσια τους σε επιπόλαιους έρωτες πριν το γάμο.
zougla.gr