ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

φωτια στη σαμοθρακη




Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σαμοθράκη που εκδηλώθηκε χθες μετά τις 10.00 το βράδυ από την περιοχή του περιαστικού δάσους της Χώρας και επεκτάθηκε προς το χωριό Αλώνια, το οποίο και εκκενώθηκε..
Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σαμοθράκη, την Αλεξανδρούπολη, δώδεκα πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο τύπου super puma, πεζοπόρα τμήματα , κάτοικοι και τοπικές εθελοντικές οργανώσεις με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων και μηχανημάτων που μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη με επιβατηγό πλοίο , επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς την οποία και έχουν περιορίσει .
Από το πρωί στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από αέρος δυο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.
Ήδη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο χωριό Αλώνια η οποία είχε διακοπεί από χθες το βράδυ, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι ζημιές δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη, έχουν καεί δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς και συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης δήλωσε :
«Αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Οι δυνάμεις βεβαίως παραμένουν στην περιοχή με 15 πυροσβεστικά οχήματα και με το ελικόπτερο το οποίο κάνει συνεχώς ρίψεις νερού. Πραγματικά σήμερα μετά τις 8 το πρωί ήταν μια άλλη μέρα, μια πολύ καλή μέρα για την Σαμοθράκη, σε αντίθεση με τον εφιάλτη της χθεσινής βραδιάς. Η Σαμοθράκη κινδύνεψε πολύ χτες το βράδυ .
Έγινε μια μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε από χθες στις 10 το βράδυ , λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς. Φθάσαμε στο νησί περίπου στις 2 το πρωί με 15 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η επιχείρηση να μεταφέρουμε μηχανήματα από την Αλεξανδρούπολη. Συνολικά μεταφέραμε στη Σαμοθράκη 30 μεγάλα μηχανήματα. Αυτό που μας ενδιέφερε κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν να κερδίσουμε χρόνο ,να ξημερώσει και να μην έχουμε απώλεια ζωής ,να μην θρηνήσουμε ανθρώπινο θύμα, για αυτό και οργανώσαμε την εκκένωση του χωριού στα Αλώνια.
Υπήρξε ένας άριστος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ,του στρατού, της αστυνομίας και με τη συνεχή επικοινωνία που είχαμε με τα συναρμόδια υπουργεία, νομίζω ότι καταφέραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η Σαμοθράκη γλίτωσε με το μικρότερο κόστος .Θα είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή μέχρι να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες»