ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

αγροτικα

Σύσκεψη για αγροτικά ζητήματα που απασχολούν το νομό πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία Έβρου υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Νομάρχη, Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα, κ. Μιχάλη Κογιομτζή με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του ΠΑΣΟΚ σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, βουλευτή, κ. Βασίλη Έξαρχο.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής κι έγιναν και αναφορές σε ειδικά θέματα, όπως η ψαλίδα των τιμών των προϊόντων (χαμηλές οι τιμές που πληρώνονται οι παραγωγοί, υψηλές αυτές που πληρώνουν οι καταναλωτές). «Επεσήμανα στον κ. Έξαρχο τα προβλήματα που έχουν πολλοί αγρότες του νομού μας που υπέστησαν ζημίες από τις πλημμύρες, και ακόμη δεν μπόρεσαν να τις αποκαταστήσουν, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων μετά από πλημμύρες.» δήλωσε ο κ. Κογιομτζής και συνέχισε «Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο αγροτικό κομμάτι, για την προσπάθεια που κάνουμε για επώνυμα προϊόντα, για εξαγωγές στη Ρωσία με τις καινούργιες δυνατότητες που πλέον ανοίγονται με την νέα οικονομία και τη νέα γεωγραφία της περιοχής. Επιπλέον, έκανα λόγο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, κι όχι μόνο της περιοχής μας, από την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, αλλά και οι αλιείς μας από τη μείωση των αλιευμάτων.»Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη μη εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων για τους νέους αγρότες, για τα σχέδια βελτίωσης, για την πρόωρη συνταξιοδότηση, για τη βιολογική γεωργία. «Είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα που βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής.» τόνισε ο κ. Κογιομτζής