ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

μακρη

Την οριοθέτηση των περιοχών του Τοπικού Διαμερίσματος της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης που είχαν πληγεί από τις περσινές πλημμύρες του Αυγούστου και την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε κτίρια υπέγραψαν με Κοινή Απόφαση τους οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ και οι υφυπουργοί Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών
Την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών με Κοινή Υπουργική Απόφαση, είχε ζητήσει ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης με σχετικό έγγραφό του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ την ημέρα των καταστροφικών πλημμυρών ( 6 Αύγουστου του 2007) καθώς και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, αλλά είχε απορριφθεί. Ο Νομάρχης επανήλθε με νέο έγγραφο του τον Δεκέμβριο του 2007 ζητώντας να επανεξετασθεί το αίτημα για την οριοθέτηση, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές τόσο στον μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων καθώς και κατοικιών και καταστημάτων και ότι χωρίς απόφαση οριοθέτησης οι πληγέντες δεν μπορούν να αποζημιωθούν.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Νομαρχίας Έβρου για την οριοθέτηση των περιοχών και με την κοινή υπουργική απόφαση, που υπεγράφη στις 18 Ιουλίου του 2008, οριοθετείται η πληγείσα περιοχή και περιγράφεται η χορήγηση της Στεγαστικής Συνδρομής προς τους πληγέντες ιδιώτες. Ως αρμόδια υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων από την πλημμύρα της 6ης Αυγούστου του 2007, που έπληξε το Δημοτικό Διαμέρισμα Μάκρης, ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος,
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέσα σε ένα χρόνο, από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανέρχονται σε 13 και το κόστος για την αποκατάσταση τους έχει εκτιμηθεί από τις Πρωτοβάθμιες Νομαρχιακές Επιτροπές στα 271.700 ευρώ. Ήδη υπογράφτηκε από τον Νομάρχη Έβρου και στάλθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών από τη Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη-Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, συγκεντρωτικός πίνακας των επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και βιοτεχνικών μονάδων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μάκρης, των οποίων οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και τα εμπορεύματα υπέστησαν ζημιές από την περσινή πλημμύρα με τα αντίστοιχα πρακτικά καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών ζητώντας το υπουργείο να προχωρήσει στις δικές του περεταίρω ενέργειες .
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οι εν λόγω πληγέντες επιχειρηματίες θα αποζημιωθούν σε ποσοστό 30% από τον ΕΟΜΜΕΧ (δωρεάν κρατική αρωγή) και το υπόλοιπο ποσό της στεγαστικής συνδρομής θα τους χορηγηθεί υπό μορφή άτοκου δανείου μέσω τραπεζών με συνολική διάρκεια 25 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες οι πληγέντες επιχειρηματίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου (Τηλ. 25510 88080)
Επίσης όσοι ιδιώτες, εκτός των επιχειρηματιών, υπέστησαν ζημιές σε κτίρια πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον δήμο Αλεξανδρούπολης(Τμήμα Πολιτικής Προστασίας τηλ 25510 64231) μέσα σε διάστημα ενός χρόνου για να τους χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή-επισκευή των πληγέντων κτιρίων.