ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

κι αλλη γεφυρα στον εβρο;

Τούρκικη αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Μ.Γέφυρας κ.κ. Μεχμέτ Αϊντίν και Ερτζιάν Τσιομπάνογλου επισκέφθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Τοκαμάνη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με την οδική και σιδηροδρομική επανασύνδεση Μ.Γέφυρας – Διδυμοτείχου μέσω του Πυθίου.
Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου πρότεινε την σύσταση ομάδας συνεργασίας, αποτελούμενης από εκπροσώπους φορέων των δύο περιοχών ώστε να εξετάσουν πιο συστηματικά τις εξελίξεις του εγχειρήματος και με καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.
«Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τοκαμάνης διευκρινίζοντας πως τον τελευταίο λόγο από Ελληνικής πλευράς έχει το Υπουργείο Εξωτερικών και πως ο ίδιος ανέλαβε να συναντηθεί προσωπικά με την ηγεσία του, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να λάβουμε την επίσημη απάντηση.
Ως γνωστόν, πριν από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο υπήρχε γέφυρα που συνέδεε τις δύο περιοχές μέσω των Πετράδων, η οποία έχει καταστραφεί. Σήμερα γίνονται προσπάθειες η οδική σύνδεση να γίνει μέσω του Πυθίου, όπου ήδη υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση και τελωνείο.
«Νομίζουμε ότι έτσι η περιοχή θα επανέλθει στην προ του Β΄Παγκοσμίου πολέμου μορφή, με την επικοινωνία που είχαν οι δύο λαοί, προωθώντας τις εμπορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συναλλαγές τους».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν και οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας Μ.Γέφυρας, τονίζοντας πως η διπλή αυτή σύνδεση αποτελεί ένα όνειρο γι’αυτούς που θα τονώσει πέραν των άλλων και την φιλία των δύο χωρών.
Ήδη το Τούρκικο Υπ.Εξωτερικών έχει δώσει την αρχική έγκριση, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μ. Γέφυρας Ερ. Τσιομπάνογλου η σύνδεση αυτή είναι η απαρχή για την ενδυνάμωση των συνεργασιών σε πολλά επίπεδα.
Τα μέλη της αντιπροσωπίας της Μ.Γέφυρας, αποτελούνταν από τον Έπαρχο Μεχμέτ Αϊντίν, τον Δήμαρχο Ε. Τσιομπάνογλου, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μ. Γέφυρας Ιμπραήμ Ακαλίν και Κενάν Αϊτίν που για άλλη μία φορά δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης.