ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ακομα χειροτερα στον εβρο


Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται κάθε μήνα τα τελευταία δύο χρόνια και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά. Και εάν ενδιαφέρεται δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι ουσιαστικό.
Έτσι, όσο το κράτος δεν εκταμιεύει τα απαιτούμενα κονδύλια οι αγροτικοί πληθυσμοί βυθίζονται στη φτώχεια, καθώς το κόστος παραγωγής αυξάνεται με εξαιρετικά βίαιους ρυθμούς.
Οι καταγραφές της Στατιστικής Υπηρεσίες είναι αποκαλυπτικές για την πραγματική κατάσταση των αγροτικών νοικοκυριών.
Και το Μάιο αυξήθηκαν δυσανάλογα οι δείκτες εκροών – εισροών σε γεωργία και κτηνοτροφία, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και κατά συνέπεια μειώνεται το αγροτικό εισόδημα.
Συγκεκριμένα, αύξηση 11% κατέγραψε ο δείκτης τιμών εκροών, δηλαδή τα έσοδα, (χωρίς επιδοτήσεις) το Μάιο του 2008 σε σχέση με το Μάιο του 2007, ενώ ο δείκτης τιμών εισροών, δηλαδή έξοδα παραγωγής, παρουσίασε άνοδο 17,7% εφέτος το Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας ο γενικός δείκτης τιμών εκροών το Μάιο του 2008 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008 παρουσίασε μείωση 3,1% και ο γενικός δείκτης τιμών εισροών το Μάιο του 2008 σημείωσε αύξηση 1,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008.

zoυgla.gr