ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

αποψη


Υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και προαγωγή της «πολιτικής ανικανότητας»…
Είναι πολλές οι στιγμές, που μέσα στις δημοκρατικές διαδικασίες που λειτουργούν με πλειοψηφίες, αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι. Είναι ακόμη περισσότερες, που όταν δε διαχειρίζεσαι πράγματα, αλλά είσαι απέναντι και ο ρόλος σου είναι να εντοπίζεις τα κακώς κείμενα, αισθάνεσαι τόσο περιορισμένος που φαντάζεις εντελώς ανίσχυρος. Πολλές δε, ότι προσβάλλεσαι ως προσωπικότητα κι ως επιστήμονας.
Είναι από τις λίγες φορές, που δε βρίσκω τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσω την απογοήτευση που ένιωσα, την ώρα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-7-2008 στη συζήτηση των θεμάτων.
Έντονη ήταν η δυσφορία όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για τον απαξιωτικό επίλογο του Δημάρχου, κατά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής στο προηγούμενο συμβούλιο. Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν από το δήμαρχο, σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν, τον κοσμιότατο χαρακτήρα που είχαν όλες οι τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ήταν όμως ένας λόγος προετοιμασμένος και απλά αναγνώστηκε από το δήμαρχο. Απλά αυτός που τον έγραψε υπέθεσε, ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας θα είχαν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Θα φώναζαν, θα ούρλιαζαν, δεν ξέρω – όμως κάτι τέτοιο περίμενε. Απλά, διαψεύστηκε οικτρά.
Ερωτηματικά προκάλεσε ο τρόπος που ενήργησε ο δήμαρχος στο θέμα των κόμβων και της περιμετρικής οδού της Ν. Ορεστιάδας. Ο δήμαρχος δεν εφάρμοσε την απόφαση του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στη δημιουργία επιτροπής που θα αποτελούνταν από το δήμαρχο, τους βουλευτές, το νομάρχη, εκπρόσωπο της επιτροπής πολιτών και θα επισκεπτόταν το ΥΠΕΧΩΔΕ για να συζητήσει το θέμα. Η επίσκεψη έγινε μόνο από αυτόν, δίχως να ρωτηθούν οι άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Εκτός τούτου, όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, δεν κάλεσε αν όχι όλους τους συμβούλους, τους αρχηγούς της μειοψηφίας τουλάχιστον, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις. Όσον αφορά στους πολίτες, να προκαλέσει μια συνέντευξη τύπου για να προσκληθούν όλα τα ΜΜΕ κι όχι αυτό να γίνει μόνο σε επιλεκτικά μέσα ενημέρωσης.
Λευτέρης Χαμαλίδης
Περισσότερα στο: http://hamalidis.blogspot.com