ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

"δημομακρατια δυτικη θρακης" στο google earth

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά της νέας έκδοσης του Google Earth σε «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ενοχληθεί και διαμαρτύρονται στην Google για το γεγονός ότι στην περιοχή της Κομοτηνής υπάρχει τοπωνύμιο με τον τίτλο αυτό. Δεν ονομάζει κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα όπως τη Θράκη, κάτι που θα ήταν αρκετά προκλητικό, αλλά ουσιαστικά εμφανίζει ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» ένα συγκεκριμένο –θεωρητικά- κτίριο στα νοτιοδυτικά της Κομοτηνής, πίσω από το Νοσοκομείο της πόλης.

Η κατάδειξη επάνω στην ονομασία παραπέμπει τον αναγνώστη στην αντίστοιχη καταχώρηση που υπάρχει στη Wikipedia για την οντότητα που εμφανίστηκε ως κρατικό μόρφωμα για ελάχιστες μερικές ημέρες το 1913 μετά του Βαλκανικούς Πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και το οποίο στα αγγλικά ονομάζει- ορθώς – ως «προσωρινή κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης».

Τόσο η άστοχη αναφορά του ονόματος σε ένα τοπωνύμιο της Κομοτηνής και η παραπομπή στο αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia, όσο και η ανάδειξη μιας τέτοιας ιστορικής λεπτομέρειας, χωρίς ουσιαστική σημασία, συνιστούν μια πολύ σοβαρή παράλειψη της google που εξυπηρέτησε, ακούσια προφανώς, συγκεκριμένες κλιμακούμενες προκλήσεις στην περιοχή.

Παρά τις ακραίες θέσεις που εκφράστηκαν ή παρατηρήθηκαν μετά την ανακάλυψη της ονομασίας στη Google, υπάρχουν αρκετοί που έχουν
διαμαρτυρηθεί στη γνωστή εταιρία και ζητούν την απαλοιφή του από το χάρτη της Googel Earth.

www.xanthipress.gr