ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

ζαριφειος παιδαγωγικη ακαδημια

Η ιστορική εξέλιξη του διδακτηρίου της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Σχολείου, που στεγάζεται στην Ακαδημία κ. Σταύρος Πετμεζάς τόνισε την πρωτοβουλία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, που ήταν «η αφορμή και η αιτία για την οργάνωση της εκδήλωσης».
«Προσπάθειες δεκαετιών των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και των λοιπών θεσμικών οργάνων των Πειραματικών Σχολείων ευοδώθηκαν χάρη σε σας κ. Νομάρχα και το ιστορικό και επιβλητικό Διδακτήριο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που είναι ένα από τα ελάχιστα χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης μας, έτυχε, επιτέλους, μέριμνας και φροντίδας.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετμεζάς και πρόσθεσε:
«Εκτιμούμε ότι ήταν ένα προσωπικό σας στοίχημα, που με τη συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων, των οποίων τη διάθεση για προσφορά διαπιστώσαμε, και για τολόγο αυτό έχουν τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή μας και το γνωρίζουν, γι’ αυτό και δεν τους κατονομάζω, κερδίσαμε όλοι. Κέρδισε προπάντων η πόλη μας. Γνωρίζουμε ότι θα θέλατε να κάνετε πολλά περισσότερα, διότι είχατε συνείδηση της σπουδαιότητας, της ιστορίας και του συμβολισμού του Διδακτηρίου. Κάνατε όμως περισσότερα από όσα εξαρτώντο από εσάς.»
Παίρνοντας το λόγο ο Νομάρχης Έβρου κ. Ζαμπουνίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική αναφορά που έγινε στο πρόσωπό του τονίζοντας ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για την αποκατάσταση του κτιρίου «έπιασαν τόπο». «Η Ακαδημία είναι το στολίδι της Αλεξανδρούπολης, ένα κτίριο με συναισθηματική αξία που σηματοδοτεί την ιστορία της πόλης. Εδώ στεγάζεται το μέλλον των παιδιών. Ήταν χρέος μας να προστατεύσουμε το κτίριο και με τις σοβαρές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε παραδίδουμε ένα «κόσμημα» για την εκπαιδευτική κοινότητα και για ολόκληρη την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπουνίδης.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας και ιδιαίτερα την κ. Χριστίνα Μαυράκη, «που είχε τη συνολική επιτήρηση του έργου, καθώς και τον εργολάβο του έργου τον κ. Γεώργιο Αγγελίδη, που παρά τις δυσκολίες το ολοκλήρωσε και σήμερα ουσιαστικά παραδίδουμε το κτίριο για χρήση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Γεώργιος Μηνόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ιστορία της πόλης είναι δεμένη με τα κτίρια της, τον Φάρο, τον Μητροπολιτικό Ναό και την Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία. «Ο Νομάρχης ξέρει να σηματοδοτεί με τις παρεμβάσεις του τα σημαντικά και τα σπουδαία και να τα υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ξεχώρισε αυτό το διδακτήριο και το αφήνει διαμάντι στην πόλη»
Οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται τρία δημοτικά σχολεία και το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, η πρώτη αφορούσε την αποκατάσταση της στεγανότητας της στέγης, η οποία κινδύνευε να καταρρεύσει και η δεύτερη την αντικατάσταση των δαπέδων, των εξωτερικών κουφωμάτων, του ηλεκτρολογικού δικτύου, καθώς και επιχρισμάτων και χρωματισμό εξωτερικό και εσωτερικό του κτιρίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, ο Αντινομάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης, ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Κελεσίδης, διευθυντές υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί, γονείς και οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων που παρουσίασαν και την ιστορική διαδρομή της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.