ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

εορτη μητροπολιτη διδυμοτειχου

Με μεγάλη συμμετοχή τίμησαν ο ιερός κλήρος, οι άρχοντες και ο πιστός λαός του Β. Έβρου τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.
Την παραμονή, 3 Δεκεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Βαρβάρας Ν. Ορεστιάδος και προέστη της λιτανεύσεως της εικόνας. Οι κάτοικοι της Ν. Ορεστιάδος που κατέκλισαν το Ιερό Προσκύνημα, είχαν την ευκαιρία μετά το τέλος της ακολουθίας να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.
Νωρίτερα στο Επισκοπείο Ορεστιάδος ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός δέχτηκε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο του Αρχιμ. Παντελεήμονα Μουτάφη.
Την κυριώνυμη ημέρα 4 Δεκεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ συμπροσευχόμενος στο Ιερό παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προεχείρησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο της Μητροπόλεώς μας π. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο.
Ακολούθησε δεξίωση στο εντευκτήριο του Ιερού Ναού όπου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός δέχτηκε τις ευχές του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του πιστού λαού. Στις εκδηλώσεις προσήλθε πλήθος κληρικών εξ Αθηνών και εκ των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός προσήλθε στο Στρατόπεδο Χατζηπεντή της 50ης Ταξιαρχίας, όπου τέλεσε τη Δοξολογία επί τη εορτή της Αγ. Βαρβάρας προστάτιδος του Πυροβολικού.
Το απόγευμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δέχτηκε και πάλι τις ευχές του κόσμου στο εντευκτήριο του Ι. Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή συλλόγου νέων από τους Μεταξάδες, οι οποίοι προσήλθαν ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους και χόρεψαν δημοτικούς χορούς με την ευκαιρίας αυτή.