ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

φερες και special olympics

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν την Τετάρτη 2 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics Τίμοθι Κένεντυ και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Γιάννα Δεσποτοπούλου με αφορμή το πρόγραμμα « Πόλις Αμφιτρύων » που αφορά στη φιλοξενία των αθλητών πριν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις από τις 27 Μαίου έως 2 Ιουνίου σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία .Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 με την άφιξη στην Αλεξανδρούπολη του Προέδρου του Διεθνούς Κινήματος των Special Olympics k. Τίμοθι Σραιβερ-Κένεντι .
Οι εκδηλώσεις υποδοχής πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του Φάρου . Συνοδεία του Ύμνου των Special Olympics δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε όσους συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα φιλοξενίας αθλητών των αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 .
Τιμητική διάκριση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα έλαβε και ο Δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου αφού ως γνωστό η πόλη των Φερών έχει οριστεί «Πόλις Αμφιτρύων» αποδεχόμενη την δέσμευση διαμονής διατροφής και απασχόλησης αθλητών και προπονητών στο διάστημα 20-24 Ιουνίου 2011.Επίσης η πόλη των Φερών αντί της Πνύκας θα φιλοξενήσει την Τελετή Αφής της Φλόγας των Πανευρωπαϊκών Αγώνων που θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην Παναγία Κοσμοσώτειρα. Από την κρύπτη της Παναγίας Κοσμοσώτειρας θα ξεκινήσει η Φλόγα της Ελπίδας το μεγάλο της ταξίδι ενώ οχτώ αρχηγοί κρατών θα παρευρεθούν σ αυτή την μοναδική τελετή που θα αναδείξει τις Φέρες και το μνημείο της Κοσμοσώτειρας προβάλλοντας την Παναγία των Θρακών ,τους Θράκες και τον Έβρο ολόκληρο.
Ο Δήμαρχος Φερών αποδέχτηκε την διάκριση με χαρά και συγκίνηση και δήλωσε « Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή που μου γίνεται και ταυτόχρονα την συμπαράσταση της πόλης των Φερών στο κίνημα και την ιδέα των Special Olympics και είμαι βέβαιος ότι οι Φέρες θα ανταποκριθούν ολόψυχα στο πρόγραμμα Πόλις- Αμφιτρύων γνωρίζοντας ότι ο σκοπός είναι πράγματι ιερός .Είναι μεγάλη τιμή που η αφή της Φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics θα γίνει στο Βυζαντινό Μνημείο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, στις Φέρες.
Εμείς θα στηρίξουμε το πρόγραμμα με όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε στην ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας που εθελοντικά θα στείλει το μήνυμα «Είμαι μέσα» κατέληξε .
Μετά την επίδοση των διακρίσεων έγινε η παρουσίαση των μελών της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής ,η αποτύπωση της παλάμης του κ. Κένεντι και φιλανθρωπική βραδιά στο ξενοδοχείο Thraki Palace .