ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργο Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων σχετικά με τη δημιουργία Ομογενειακού Χωριού στον Νομό ¨Εβρου.


Προς την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη δημιουργία Ομογενειακού Χωριού στον Νομό Έβρου»

Μετά από αίτηση της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου (Απρίλιο 1997) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2000 παραχωρεί έκταση στη ΔΕΠΟΣ για τη δημιουργία ομογενειακού χωριού.
Δυστυχώς οι εργασίες διεκόπησαν διότι η έκταση χαρακτηρίσθηκε «Δάσος». Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου και η τότε ΔΕΠΟΣ κατέθεσαν ένσταση στην απόφαση της Α/θμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων σύμφωνα με την οποία παραμένει ο χαρακτηρισμός «Δάσος». Στη συνέχεια το αίτημα προωθήθηκε στη Β/θμια 4μελή Επιτροπή, σε επίπεδο Περιφέρειας προκειμένου να εξετασθεί εκ νέου το θέμα. Η απόφαση ήταν αρνητική. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη διότι ο ίδιος υπάλληλος που έκανε το χαρακτηρισμό της έκτασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, ήταν παράλληλα
μέλος της Β/θμιας επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων στην οποία εισηγήθηκε το θέμα.
Τον Αύγουστο του 2003 το Νομαρχιακό Συμβούλιο παραχώρησε μια άλλη έκταση για την οποία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν θετικές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του δασαρχείου. Έκτοτε αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραχώρησης και να προχωρήσουμε στην δημιουργία του ομογενειακού χωριού.
Η δημιουργία του ομογενειακού χωριού θα αποδώσει άμεσα και έμμεσα οφέλη στην περιοχή. Θα βοηθήσει έναν ήδη ευαίσθητο χώρο με έντονο δημογραφικό πρόβλημα και θα τονώσει την οικονομία του.
Θα μπορούσε η αίτηση να αντιμετωπισθεί κατ’ εξαίρεση, αλλά ήδη της δίνει προτεραιότητα το γεγονός ότι πρόκειται για παραμεθόρια περιοχή.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή με τους Βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη Έβρου, τον Έπαρχο Βορείου Έβρου, καθώς και με εκπροσώπους των ομογενών από τη Γερμανία, παρουσία των νομικών συμβούλων της Υπουργού και της προϊσταμένης της Δ/νσης Πολιτικής Γής με θέμα την «Τροποποίηση του Νόμου 1790/88 εδάφιο Β παράγραφο 4 του Άρθρου 21. Παραχώρηση εκτάσεων για την Δημιουργία ομογενειακών χωριών». Τροποποίηση που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το Ομογενειακό χωριό στο Νομό Έβρου.
Παρότι παρήλθαν τεσσεράμισι μήνες από τη σύσκεψη ακόμη δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, ούτε εκδηλώθηκε οιαδήποτε πρωτοβουλία από πλευράς ΥΠΑΑΤ.
Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Εάν προτίθεται να προβεί στην τροποποίηση του Νόμου 1790/88 εδάφιο Β παράγραφο 4 του Άρθρου 21 – περί παραχώρησης εκτάσεων για την Δημιουργία ομογενειακών χωριών, ώστε να προχωρήσει το Ομογενειακό χωριό στο Νομό Έβρου.