ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ιμεπο

Ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, για την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο υπό σύνταξη νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), το οποίο συστάθηκε με το Π.Δ. 188/2002 και άρχισε να λειτουργεί το Μάιο του έτους 2003, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπό την εποπτεία του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδη. Ως αιτία της κατάργησης του Ινστιτούτου προβάλλεται η σώρευση υπέρογκων δαπανών και ελλειμματικών ισολογισμών, αιτίες που οδήγησαν τον Υπουργό κ. Ραγκούση να περιληφθεί και το Ι.ΜΕ.ΠΟ. στους υπό κατάργηση φορείς.

Η κρίσιμη από οικονομικής απόψεως κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επιβάλλει την κατάργηση οργανισμών και φορέων, οι οποίοι στηρίζονται για τη χρηματοδότησή τους στον εθνικό προϋπολογισμό.

Επιβάλλεται, όμως, άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, να εκπονήσει ο Υπουργός και να θέσει στη δημοσιότητα ένα σοβαρό σχέδιο, από το οποίο να προκύπτει ποιος θα κληθεί να επιτελέσει τη σοβαρή εθνική και κοινωνική αποστολή, που αφορά στις παραμέτρους του μεταναστευτικού προβλήματος. Η αόριστη αναφορά, για ανάληψη του έργου αυτού από τις «αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου», δεν πείθει κανέναν ότι υπάρχει σχέδιο υποκατάστασης στη λειτουργία και στην αποστολή του Ινστιτούτου από κάποιον άλλο φορέα, ο οποίος να διαθέτει σχετική τεχνογνωσία.

Για μία ακόμη φορά, όπως και με τον πρόσφατο μεταναστευτικό νόμο, καθίσταται -από τις πρόχειρες και σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης- σαφές, ότι το κρίσιμο ζήτημα της ύπαρξης μίας σοβαρής εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, αντιμετωπίζεται ως ήσσονος σημασίας και σπουδαιότητας θέμα».