ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

αγροτικα

Αυξάνεται από 7% σε 11% το ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος περιλαμβάνει τα ποσά που καταβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2009.
Σύμφωνα με ...
το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, διατηρείται η απαλλαγή από το φόρο στην αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Επίσης, απαλλάσσονται από το φόρο ακίνητης περιουσίας τα αγροτεμάχια και θεσπίζεται αφορολόγητο όριο 400.000 ευρώ ανά άτομο για γεωργικά κτίσματα.
Ακόμη, ρυθμίζεται η καταβολή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των γεωργών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι κατά την αγορά ή τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων θα εκδίδεται αποκλειστικά τιμολόγιο - δελτίο αποστολής.
Εξάλλου, προβλέπεται η εξόφληση της αξίας της αγοράς των αγροτικών προϊόντων άνω των 1.000 ευρώ να γίνεται μόνο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του αγρότη ή με την έκδοση επιταγής.
Αναφορικά με τους αγρότες παραγωγούς λαϊκών αγορών, υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων, στη χρήση ταμειακής μηχανής, ενώ καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης του εισοδήματός τους.
Παράλληλα, εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των αγροτών και τους επιστρέφεται ΦΠΑ με συντελεστή 5% επί των πωλήσεων που πραγματοποιούν στις λαϊκές αγορές.
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_6983.html