ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με αντικείμενο την στήριξη των επιχειρηματιών του Νομού Έβρου, που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
Στο κείμενο γίνεται περιγραφή της κατάστασης στον Έβρο λόγω των πλημμυρών και προτείνεται:

- Για τους άμεσα πληγέντες επιχειρηματίες από τις πλημμύρες, πλήρη και ολική αποζημίωση των ζημιών τους, είτε των υποδομών τους είτε των εμπορευματικών αγαθών τους, κατά 100%.
- Ρύθμιση των δανειακών συμβάσεων κάθε είδους (επισκευαστικά, κεφαλαίου κίνησης) είτε ληξιπρόθεσμων οφειλών, είτε ενήμερων οφειλών για ποσό εώς 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ρύθμιση αναφέρεται σε χορήγηση διετούς περιόδου χάριτος, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου και με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου σε δέκα έτη καθώς και κεφαλαιοποίηση των τόκων στη λήξη της περιόδου χάριτος. Επιπρόσθετα το επιτόκιο ως ίσου με το αυτό του Euribor +2,1%.
- Χορήγηση νέων δανείων στις επιχειρήσεις του Νομού, με χρήση ελαστικών και ευέλικτων κριτηρίων, στο ύψος του 30% επί του ακαθάριστου κύκλου εργασιών της ενδιαφερόμενης επιχείρησης ή τη χορήγηση δανείου ποσού 300.000€ με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (σχετ. Δράσεις Στήριξης Ρευστότητας με Εγγυημένα και Χαμηλότοκα Κεφάλαια Κίνησης).
- Μετατροπή της περιόδου αποπληρωμής των κεφαλαίων κίνησης, που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (σχετ. Δράσεις Στήριξης της Επιχειρηματικής Ρευστότητας μέσω Άτοκων και Εγγυημένων Κεφαλαίων Κίνησης) από 3 χρόνια (6 ισόποσες δόσεις) σε 5 χρόνια (10 ισόποσες δόσεις).
- Σχετική ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο και ειδικότερα όλων των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών & ελευθέρων επαγγελματιών των πληγέντων περιοχών έως και 3 (τρία) έτη, με την παράλληλη αναστολή καταβολής τους για 1 (ένα) έτος.
- Πριμοδότηση στη συγκέντρωση μορίων έως 30% για τα ήδη κατατεθειμένα ή τα αναμενόμενα επενδυτικά σχέδια που πρόκειται να κατατεθούν και να ενταχθούν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (σχετ. Υλοποίηση Επενδύσεων και τις Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις) και τις ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου».
Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από την κα Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών, που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες του Νομού Έβρου, από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2010. Μάλιστα σε μια εποχή αρκετά δύσκολη, για την ανάπτυξη και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της αδικαιολόγητης καθυστέρησης διάχυσης των απαραιτήτων ευρωπαϊκών κονδυλίων, από την απελθούσα κυβέρνηση, στην ελληνική επαρχία που αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ένταση τα προβλήματα της ανεργίας καθώς και της οικονομικής και πληθυσμιακής ερήμωσης και απομόνωσης.