ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

τραγικα επεισοδια

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις βίαιες ενέργειες που στοίχισαν τις ζωές τριών ανθρώπων στην Αθήνα και αμαύρωσαν τις ειρηνικές απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, μέλη της οποίας δέχτηκαν για μιαν ακόμη φορά αναίτια επίθεση με δακρυγόνα ενώ διαδήλωναν ειρηνικά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παγίως θεωρεί ότι κάθε εκδήλωση βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει θέση σε καμιά διεκδίκηση και σε καμιά διαμαρτυρία. Αντιθέτως υπονομεύει και ακυρώνει αγώνες και αιτήματα, που οι υπερασπιστές της βίας φαντασιώνονται ότι υπηρετούν. Όταν τα αποτελέσματα αυτού του παραλογισμού μετριούνται σε ανθρώπινες ζωές, κοινωνία και πολιτεία έχουν την αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να μην επιτρέψουν τη συνέχισή του.
Για τους δημοσιογράφους η υποχρέωση αυτή είναι συστατικό στοιχείο της ίδιας της ιδιότητάς τους: η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης σημαίνει διαρκή αγώνα κατά των συνθηκών που την ακυρώνουν, και η βία είναι η κορυφαία από αυτές.