ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

καθετος αξονας

ΠΡΟΣ:
Την Γενική Γραμματέα
Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης
κ. Θεοδώρα Κόκλα
Κομοτηνή


ΘΕΜΑ: Κατάσταση Βόρειου άξονα Εγνατίας στον Ν. Έβρου


κ. Γενική Γραμματέα

Σας ενημερώνουμε ότι η Μόνιμη Επιτροπή Θεμάτων Βορείου Έβρου του ΤΕΕ-Θράκης, με επιστολή της επισημαίνει την απαράδεκτη κατάσταση του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, στο τμήμα του που διασχίζει τον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.
Αναλυτικότερα και στην συνέχεια της επιστολής της Μόνιμης Επιτροπής, αναφέρονται τα παρακάτω:
Η υφιστάμενη κακή κατάσταση της οδού, επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία, προσθέτοντας νέα και σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η πρόκληση αγανάκτησης στους κατοίκους των περιοχών που διέρχεται η οδός, για την παραμέληση που υφίστανται από την Πολιτεία ακόμη και στον τομέα της ασφαλούς οδικής σύνδεσης και επικοινωνίας.
Η συγκεκριμένη οδός, που θεωρείται κάθετος άξονας της Εγνατίας και οδηγεί σε δύο συνοριακούς σταθμούς, και σύντομα σε τρεις, ενώ έχει αρχίσει να κατασκευάζεται από 20ετίας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί (τα τμήματα Διδυμότειχου-Μάνδρας και Χειμώνιου-Ορεστιάδας), ενώ τα ήδη κατασκευασμένα τμήματα έχουν αρχίσει να καταστρέφονται από την έλλειψη συντήρησης.
Επίσης τα περισσότερα υφιστάμενα τμήματα δεν έχουν τις προδιαγραφές που επιβάλλονται για κάθετους οδικούς άξονες. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν τις παρακάτω ελλείψεις:
• Διέλευση μέσα από κατοικημένες περιοχές.
• Ισόπεδοι κόμβοι (με κυριότερο αυτόν της Ορεστιάδας όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα).
• Έλλειψη ή κακή λειτουργία φωτισμού.
• Έλλειψη αντιολισθηρού οδοστρώματος.
• Έλλειψη περίφραξης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, και στην κατεύθυνση της υπεύθυνης ενημέρωσης των τοπικών Αρχών και της κοινωνίας, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε για την ύπαρξη ή μη στον σχεδιασμό της Περιφέρειας έργων για την αντιμετώπιση και εξάλειψη των παραπάνω προβλημάτων και ελλείψεων και σε καταφατική περίπτωση να μας πληροφορήσετε για το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών.
Στην αντίθετη περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχο έργο στον προγραμματισμό της Περιφέρειας, παρακαλούμε για την προσωπική παρέμβασή σας με σκοπό την ένταξη και ταχεία υλοποίηση των απαιτούμενων βελτιώσεων της οδού.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Παπαθανασίου

ΚΟΙΝ:
Μόνιμη Επιτροπή Θεμάτων Β. Έβρου

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας! Πολύ ωραία τα λέτε!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και για το απαράδεκτο αυτό χάλι του "κάθετου άξονα" (γιατί δεν είναι κάθετος άξονας αφού προϋπήρχε της Εγνατίας, μη μας δουλεύετε δηλαδή και σεις) αλλά είναι άξονας της λακκούβας της ντροπής και των ντόπιων κυρίως πολιτικών του Νομού μας που τόσα χρόνια μιλιά δεν έβγαλαν.
Αλήθεια η δική σας επιτροπή πότε συστάθηκε; ΄Τώρα τελευταία; Δεν θυμάμαι άλλη σας επιστολή διαμαρτυρίας. Τέλοσπάντων "κάλλιο αργά παρά ποτέ". ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ένα δρόμο της προκοπής και σε σύντομο χρονικό διάστημα η αποπεράτωσή του. ΟΧι άλλα 5-6 χρόνια. Η δημοπράτηση άν θυμάμαι καλά έγινε το 2004. Συνεχίστε τον αγώνα σας!
"ΠΟΛΙΤΗΣ"