ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

αποψη

Συνέχεια από: http://tomadakis.blogspot.com/2010/05/blog-post_4019.html

Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S. Shmatko τι εννοεί
λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην γεωστρατηγική και όχι μόνο αναβάθμιση της χώρας μας.
Επιπροσθέτως είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά όμως και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται. Και έτσι αναβαθμίζεται και ο ρόλος της Τουρκίας ως ενεργειακού παίχτη στη σκακιέρα των αγωγών και των πετρελαίων, αυτό που δεν επιθυμεί η γείτονα για την Ελλάδα.
Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος όμως για τη Χώρα μας είναι ότι μπορεί κι αυτός ακόμα ο αγωγός φυσικού αερίου south stream να ακυρωθεί.
Δύο μεγάλα έργα Εθνικής και οικονομικής σημασίας για την Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθούν (και δεν θα αναφερθώ στη δεδομένη απώλεια θέσεων εργασίας από τον Έβρο) με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία και αυτοτέλεια.
Ένα άνοιγμα της χώρας μας στη Ρωσία πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς χρονοτριβές , που αν έχει εγκαταλειφθεί πρέπει να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη, έστω και για το φόβο των ιουδαίων και για τις ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν, ειδικά στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για την Πατρίδα μας, ώστε αν μπορούμε να αποτρέψουμε την ακύρωση του αγωγού… Εν κατακλείδι πρέπει να το καταλάβουμε ότι θα μας σέβονται ως Χώρα μόνο όταν διεκδικούμε και κερδίζουμε και όχι όταν ακυρώνουμε. Με τις ακυρώσεις δίνουμε τροφή σ’ αυτούς που μας ακυρώνουν…
Το χειρότερο από τον κίνδυνο της οικονομικής χρεωκοπίας, από την οποία σίγουρα θα διασωθούμε, είναι η γεωστρατηγική χρεωκοπία τη Πατρίδας μας την οποία αν την υποστούμε πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Ας προσέξουμε λοιπόν.
Χαράλαμπος Γ. Αλατζιάς
Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου