ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων,την Υπουργό Περιβάλλοντος,Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εσωτερικών,Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,σχετικά με την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου.

"Ο Νομός Έβρου επί σειρά ετών δοκιμάζεται από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου, προκαλώντας τεράστιες ζημίες οικονομικές και υλικές τόσο στους πολίτες, όσο και στο Ελληνικό Δημόσιο. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή ότι η εξάλειψη του φαινομένου εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από μια κοινή Συμφωνία μεταξύ των χωρών που διέρχεται ο ποταμός και οι παραπόταμοι του, δηλαδή την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βουλγαρία. Γεγονός που πιστοποιήθηκε ακόμη μια φορά μετά τις πρόσφατες πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010, τόσο κατά την επίσκεψη των κλιμακίων της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσο και κατά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, των Βουλευτών και των εκπροσώπων των Τοπικών Φορέων του Νομού στις αρχές Μαρτίου. Σε εκείνη την σύσκεψη ο Πρωθυπουργός της χώρας, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της διακρατικής επίλυσης, ανέφερε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, κατά την επικείμενη επίσκεψη του τελευταίου, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συμφωνία για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και μάλιστα έδωσε και τις σχετικές κατευθύνσεις στους παριστάμενους αρμόδιους Υπουργούς.
Πριν λίγες μέρες είχαμε στη χώρα μας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν με πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφησαν σειρά διακρατικών συμφωνιών.

Ενόψει όλων των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
• Τέθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, ή έστω Υπουργών, το ζήτημα της διακρατικής συνεργασίας και συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου;
• Εάν ναι, σε ποιό επίπεδο και που κατέληξαν;
• Εάν όχι, πότε εκτιμά η Κυβέρνηση ότι θα υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να θέσει επιτέλους το ζήτημα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ