ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

σαμοθρακη



ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Γράφαμε στις 24-4-2010 ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι παιδί στην Σαμοθράκη. Αναφερθήκαμε - τότε - στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην παραλία της Καμαριώτισσας και παρουσιάσαμε και φωτογραφίες με την άσχημη κατάσταση της. Μια δυο μέρες μετά είδαμε με κατάπληξη να έχουν αφαιρεθεί οι σκουριασμένες κούνιες και μάθαμε ότι υπήρξε μία σχετική κινητοποίηση από τον Δήμο Σαμοθράκης, το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης και τον Οργανισμό Λιμένος Σαμοθράκης. Χαρήκαμε γιατί νομίζαμε ότι επιτέλους θα υπάρξει αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών με καινούργια ή θα συντηρηθούν τα παλιά. Δυστυχώς σήμερα 11-5-2010 απογοητευτήκαμε.

Όπως φαίνεται κυκλωμένο σε κύκλο από φωτογραφία που ελήφθη στις 21-4-2010, δίπλα ακριβώς στο ξύλινο θερινό μπαράκι παραλιακής καφετέριας, υπάρχει μία τσουλήθρα, δύο κούνιες κι ένα κουνιστό αλογάκι. Σήμερα κάποια από τα παιχνίδια αυτά εξαφανίστηκαν ή μετακόμισαν από την άλλη πλευρά χωρίζοντας την παιδική χαρά και μειώνοντας αισθητά τα παιχνίδια της. Κι ο λόγος της εξαφάνισης; Για να μεταφερθεί χώμα και να γίνει χώρος για beach volley. Και να φύγουν τα μικρά παιδιά για να έρθουν τα μεγάλα.

Κλείνω εδώ το κείμενο αυτό, χωρίς να κλείσω τελείως το θέμα. Περιμένω τον Δήμο Σαμοθράκης και οποιονδήποτε άλλο συναρμόδιο να κάνει κάτι θετικό για τα παιδιά μας. Θα επανέλθω στο θέμα, γιατί είναι το σημαντικό πράγμα να προστατέψουμε το ΜΕΛΛΟΝ της Σαμοθράκης, προστατεύοντας τα παιδιά της. Συμπερασματικά οφείλουμε να πούμε ότι τελικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι παιδί στη Σαμοθράκη.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ