ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

λεσχη bildeberg

Μύθοι και πραγματικότητα
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ
Μια κλειστή λέσχη πλουσίων, πολιτικών και επιχειρηματιών, η οποία συζητά για τα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη, ή μια μυστική οργάνωση, που προαποφασίζει για το πολιτικό και οικονομικό μας μέλλον; Ποια είναι η Λέσχη που συνεδρίασε τον προηγούμενο χρόνο στον "Αστέρα της Βουλιαγμένης";
Αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να γίνει πράξη η σιωνιστική "Θεωρία του Δαβίδ", που θέλει την "υποταγή όλων των θρόνων κάτω από έναν", εγκαθιδρύοντας μια παγκόσμια διακυβέρνηση, ή πρόκειται απλά για μια ομάδα επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων των ΜΜΕ που επιδιώκουν να προσφέρουν λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα; Είναι η ομάδα που ουσιαστικά αποφασίζει, "βαπτίζοντας" ηγέτες ορισμένους από τα μέλη της, εξαγοράζοντας πρόσωπα και συνειδήσεις, ή οι συμμετέχοντες σε αυτή τη λέσχη απλά προωθούν την καριέρα τους;
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τίθενται, προκειμένου να προσδιοριστούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, μιας "κλίκας", όπως την περιέγραψε η βρετανική εφημερίδα Times το 1977, "των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Δύσης, που συναντούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία...".
Πού σταματά όμως ο μύθος και το ψέμα και πού ξεκινά η πραγματικότητα και η αλήθεια, αναφορικά με τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η πρόσφατη συνεδρίαση της οποίας στην Αθήνα έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το ρόλο που διαδραματίζει στα διεθνή δρώμενα; Σε κάθε περίπτωση και μόνο το γεγονός ότι μερικά από τα τακτικά μέλη της είναι οι Κίσιγκερ, Πέρλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ, Σόρος, Κλίντον, Τζων Κέρι, Ντ΄Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Χουάν Κάρλος, όλοι οι πρώης γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ μαζί με άλλα ηχηρά ονόματα από το χώρο των ΜΜΕ, των εταιρειών πετρελαίου και της πολεμικής (και όχι μόνο) βιομηχανίας, δείχνει της ισχύ και τη δύναμη που διαθέτει να επηρεάζει κάθε είδους καταστάσεις.
Η Λέσχη συνεδριάζει για ένα τετραήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες και στις εργασίες της συμμετέχουν 120 με 140 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. από χώρες της Δυτικής κυρίως Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ό,τι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι πολιτικοί απαγορεύεται ρητώς να ενημερώνουν το Κοινοβούλιο των χωρών τους για ο,τιδήποτε λέγεται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Δεν είναι ,άλλωστε, λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί, των οποίων η συμμετοχή στις εργασίες της Λέσχης "εκτίναξε" την καριέρα τους στα ύψη.
Η ιδέα για τη δημιουργία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θεωρείται ότι ανήκει στο Πολωνοεβραίο Γιόζεφ Ρέντιγκερ, στον οποίο κατά καιρούς έχουν αποδώσει πληθώρα ιδιοτήτων, όπως του μέλους της μασονικής στοάς, του πράκτορα του Βατικανού, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και της CIA. Επίσης θεωρείται ότι ο Ρέντιγκερ ενδιαφερόταν μεταξύ των άλλων και για την ισχυροποίηση των Τάγματος των Ιησουιτών, κάτι που τον ώθησε να προτείνει στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζορζ Κλεμανσώ ένα σχέδιο για την ένωση της Ανατολικής Ευρώπης, το οποίο περιλάμβανε τη συγχώνευση της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας σε μια τριμερή μοναρχία υπό την καθοδήγηση των Ιησουιτών. Ο Κλεμανσώ τότε είχε απορρίψει απερίφραστα το σχέδιο αυτό κατηγορώντας τον Ρέντιγκερ ως πράκτορα του Βατικανού. Στη χώρα μας επικεφαλής της Λέσχης και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής θεωρείται ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Coca-Cola 3E, κ. Γ. Δαυίδ.
Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η πρώτη επίσημη συνάντηση της Λέσχης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Bilderberg της ολλανδικής πόλης Οοστερμπόικ το 1954 για να συζητήσουν για τη διεθνή πολιτική και οικονομία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μήπως η συνεδρίαση-συνάντησή τους στην Αθήνα ήταν σημαδιακή και σηματοδοτούσε -προκαθόριζε τα δραματικά δρώμενα που βιώνουμε στην Ελλάδα;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αποσπάσματα από το άρθρο του Γ.Διονυσόπουλου στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ.