ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

κκε για ειδικο σχολειο ορεστιαδας

3 Δεκέμβρη 2010
ημέρα ΑΓΩΝΑ για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία


20 χρόνια το ειδικό σχολείο της Ορεστιάδας
φιλοξενεί τα παιδιά σε ακατάλληλο κτίριο


Η 3 Δεκέμβρη , μέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους με αναπηρία, είναι μέρα ΑΓΩΝΑ για τα δικαιώματά τους , στη ΜΟΡΦΩΣΗ, στη ΔΟΥΛΕΙΑ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στη ΖΩΗ. Στη σημερινή μέρα δεν αρμόζουν και δεν βοηθούν σε τίποτα οι φιέστες, τα μεγάλα λόγια, οι δεξιώσεις και οι ανώδυνες γιορτούλες. Η 3 Δεκέμβρη μας δίνει μια ακόμα ευκαιρία για να φέρουμε στην επικαιρότητα τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να δείξουμε τις αιτίες που τα δημιουργούν, να
διεκδικήσουμε πιο αποφασιστικά τη λύση τους.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, είναι πολλά και χρονίζοντα και τα δημιουργεί η πολιτική λιτότητας της ΕΕ , Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, πολιτική που έχει σαν βασικό στόχο να απαξιώσει το Δημόσιο σύστημα πρόνοιας και να διευκολύνει τη δράση της « ιδιωτικής πρωτοβουλίας » και σ’ αυτόν τον τομέα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες αυτών που ψηφίζουν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Οι ευαισθησίες τους για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι υποκριτικές.

 Στη χώρα μας 180 χιλιάδες παιδιά, που έχουν ανάγκη από ειδική εκπαίδευση, δεν βρίσκουν Ειδικό σχολείο στη χώρα μας για να φοιτήσουν.
 Η ανεργία στο χώρο των αναπήρων έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις (75%)
 Οι ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τρομακτικές.
 Το 80% των αναπήρων ζει στη χώρα μας σε συνθήκες φτώχειας.

Και στην περιοχή μας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
20 χρόνια το Ειδικό σχολείο δεν έχει το δικό του κτίριο και τα παιδιά στεγάζονται σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια.

Την ανάλγητη αυτή πολιτική πρέπει να βάλει στο στόχαστρο ο συντονισμένος αγώνας όλων των αναπήρων, των γονιών και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών, για να έρθει στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.





Πρέπει ακόμα όλοι να καταδικάσουμε τις τελευταίες προσπάθειες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ να παραδώσουν στους ιδιώτες και στους νόμους της αγοράς και τον ευαίσθητο τομέα της μέριμνας των ατόμων με αναπηρία.

Σοβαρές όμως ευθύνες έχουν και η Νομαρχία Έβρου, το Επαρχείο, οι Δήμοι και οι φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, που αποδέχονται και στηρίζουν την πολιτική , που έχει καταδικάσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να παραμένουν άστεγα και να φιλοξενούνται σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια και δεν διεκδικούν την ανέγερση ενός σύγχρονου φιλόξενου κτιρίου, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των παιδιών.

Διεκδικούμε για την περιοχή μας
 Να σταματήσει το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» μεταξύ των τοπικών στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ για την χωροθέτηση του νέου ειδικού σχολείου και να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου ( Νηπ/γείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο ) για τα παιδιά όλης της περιφέρειας, ηλικίας 4 έως και 15 χρόνων.

 Την πλήρη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό.

ΚΚΕ