ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ζαμπουνιδης: δωσαμε μεγαλες μαχες

«Στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι ήταν μία ακόμη δημιουργική τετραετία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν το νομό μας, είτε είχαν σχέση με την ανάπτυξη, είτε με προγράμματα. Νομίζω ότι δώσαμε το στίγμα μας σαν Έβρος και σαν Θράκη στη νέα γεωγραφία και οικονομία που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και πρόσθεσε:
«Δώσαμε και κερδίσαμε μάχες για μεγάλα ζητήματα, είχαμε μεγάλες συγκρούσεις, δεν υποκύψαμε και πιστεύω ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο στάθηκε αντάξιο στις προσδοκίες του Εβρίτικου λαού»
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης η Νομαρχία Έβρου « δεν χρωστάει πουθενά ούτε ευρώ», δεν πήρε κανένα δάνειο τα τέσσερα αυτά χρόνια και όλα τα έργα έγιναν από την υλοποίηση περιφερειακών, τομεακών, διασυνοριακών κι ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διεκδικήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Νομίζω ότι είμαστε από τις ελάχιστες Νομαρχίες που θα παραδώσουμε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν ελάχιστες εκκρεμότητες, που θα τακτοποιηθούν άμεσα, ενώ θα αφήσουμε στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και εκατό χιλιάδες ευρώ ως αποθεματικό για τη δύσκολη περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου. Ήδη ετοιμάσαμε όλους τους φακέλους, έργο-έργο για κάθε θέμα και θα τους παραδώσουμε άμεσα, τις επόμενες ημέρες, στον Περιφερειάρχη κ Άρη Γιαννακίδη και στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργία Νικολάου, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, να μην χαθεί χρόνος σ’ αυτήν τη μεταβατική περίοδο»
Ο κ. Ζαμπουνίδης ανακοίνωσε ότι τι τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο, που θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί στη διασυνοριακή περιοχή της Ζώνης, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου. « Στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο δήμαρχος του Ιβαήλογκραντ ο οποίος θέλει να ευχαριστήσει τους Νομαρχιακούς Συμβούλους για το άνοιγμα της νέας συνοριακής οδού συνόρων Ζώνης-Κυπρίνου-Ιβαήλογρκαντ. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την περιοχή, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στις αποφάσεις τις δικές μας και ότι έγινε ήταν θέμα Νομαρχιακού Συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Έβρου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κι εγκρίθηκαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με την προεδρία του κ. Μιχαήλ Πιτιακούδη, ήταν η παραχώρηση της χρήσης των ξενώνων, παλαιών και νέων, στον Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς,(κατά πλειοψηφία) η γνωμοδότηση ως προς το περιεχόμενο της ΜΠΕ που αναφέρεται στην εγκατάσταση και λειτουργία, με περιοριστικούς όρους, Αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην θέση Αχλάδα Δήμου Ορφέα (κατά πλειοψηφία), η γνωμοδότηση ως προς το περιεχόμενο της ΜΠΕ που αναφέρεται στην παράταση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος Σουφλί-Καστανιές του κάθετου άξονα (Αρδάνιο-Ορμένιο) της Εγνατίας Οδού.
Επίσης εγκρίθηκε η επαναφορά της ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη καθώς και ο καθορισμός της χρήσης του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας, όπου το ισόγειο και ο 1ος όροφος θα αποτελέσουν μόνιμο εκθεσιακό χώρο στέγασης και φιλοξενίας έργων τέχνης (μουσείο-πινακοθήκη) καλλιτεχνών κυρίως του Έβρου, ενώ στον 2ο όροφο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες της Διοίκησης. Στο χώρο θα στεγαστούν αρχικά τα έργα τέχνης που ήδη διαθέτει το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, τα έργα τέχνης που διαθέτει η εδρεύουσα στην Αλεξανδρούπολη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΘΡΑΚΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», καθώς και έργα τέχνης οποιουδήποτε άλλου φορέα που προάγει τον πολιτισμό, ενώ θα χρησιμοποιείται και για την παρουσίαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
«Θέλουμε το κτίριο αυτό να γίνει ένας πολυχώρος, που εκτός από τις ανάγκες της Διοίκησης, θα στεγάζει στην πινακοθήκη που θα δημιουργηθεί τους ντόπιους καλλιτέχνες, θα προβάλλει και θα αναδεικνύει την πλούσια εικαστική και πολιτιστική κληρονομιά του Έβρου.» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.