ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

μηνυμα ρενταρη για την παγκοσμια ημερα κατα του aids

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ-ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η 1η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα υπενθύμισης για όλους μας και κυρίως για τους νέους ότι ο ιός του AIDS είναι μία μεγάλη απειλή ακόμη και στις μέρες μας που η επιστήμη κάνει θαύματα.
Δυστυχώς, δεν έχει παρασκευαστεί ακόμα εμβόλιο και δεν έχει εφευρεθεί θεραπεία αποτελεσματική για την ολοκληρωτική καταπολέμηση της νόσου. Η αντιρετροϊκή θεραπεία είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχουμε αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση της ασθένειας, χωρίς όμως να εγγυάται την οριστική απομάκρυνση του ιού.
Το AIDS μας αφοράόλους καθώς χτυπά άτομα όλων των κοινωνικών ομάδων. Η ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης, για τη λήψη μέτρων προφύλαξης αλλά και για τη στήριξη των ασθενών ώστε να αμβλυνθεί η κοινωνική τους απομόνωση είναι υποχρέωση της πολιτείας και όλων μας ανεξαιρέτως.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχει ήδη καταρτιστεί εθνικό σχέδιο δράσης για το AIDS 2008-2013, καθώς πραγματοποιείται από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μία συστηματικότερη προσπάθεια συντονισμού και συνεργασίας μ’όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς για την περαιτέρω καταπολέμηση του φαινομένου.

Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που άπτεται των θεμάτων της Υγείας, θεωρώ χρέος μου να εργαστώ για την καταπολέμηση του AIDS, γιατί είναι ένας αγώνας για την ανθρώπινη ζωή, η οποία πολλές φορές αφαιρείται από αμέλεια-απροσεξία και όχι από γνώση-προφύλαξη.