ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

το 2011 δε θα υπαρχουν δυσαρεστες εκπληξεις στα οικονομικα της αυτοδιοικησης


Το 2011 δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης. Δεν θα υπάρξουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις, που υπήρξαν το 2010 με το πρόγραμμα σταθεροποίησης, το μνημόνιο και τις περικοπές. Τα οικονομικά του 2011 είναι αποτυπωμένα στον προϋπολογισμό του έτους, που πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί με μεγάλη συνέπεια».
Τα παραπάνω τόνισε το Σάββατο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος,
μιλώντας στη διημερίδα του υπουργείου, της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επιμόρφωση των νεοεκλεγμένων δημάρχων και περιφερειαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σχετικά με ζητήματα του «Καλλικράτη».
Ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση θα περάσει δύσκολα, όχι όμως τόσο δύσκολα, όσο τα υπουργεία και τα νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι αν δεν γινόταν η διοικητική μεταρρύθμιση οι δήμοι θα περνούσαν δύσκολες μέρες.
Με αφορμή τη μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη», επισήμανε ότι μέχρι τις 31.12.2010 θα πρέπει να εκδοθούν από τις αυτοδιοικήσεις δεκάδες κανονιστικών πράξεων. Παράλληλα είπε ότι τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα. Ζήτησε, εξάλλου, τη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για την έκδοση ορισμένων Προεδρικών Διαταγμάτων, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
«Η ΚΕΔΚΕ έχει άγνοια και δεν ρωτήθηκε για τα Προεδρικά Διατάγματα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον χαιρετισμό του στη διημερίδα, που ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης, δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου. «Η αυτοδιοίκηση δεν ερωτάται καθόλου ή ερωτάται τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχουν περιθώρια διαβούλευσης», πρόσθεσε.
Σχετικά με τα επιμέρους ζητήματα και ερωτήματα για την ομαλή μετάβαση στα δεδομένα του «Καλλικράτη», ο υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε τη συνεργασία δημάρχων και περιφερειαρχών, αναγνώρισε ότι υπάρχουν λάθη και παραλείψεις και απηύθυνε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν, ώστε να αποκατασταθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών που, όπως είπε, διαπιστώθηκε στις τελευταίες εκλογές με τα υψηλά ποσοστά αποχή.
fimotro