ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

μαθηματα υπο βροχη στο 1ο δημοτικο αλεξανδρουπολης

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών που φοιτούν στο νέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Το πρόβλημα που τους απασχολεί αφορά σε κακοτεχνία στην στέγη του κτιρίου, η οποία επιτρέπει το νερό της βροχής να εισχωρεί στο σχολείο και να κάνει την κατάσταση απαράδεκτη και τριτοκοσμική. Παρά τις υποσχέσεις, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση βελτίωσης. Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να πιέσουν την κατάσταση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

"Μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, αποφασίστηκαν μια σειρά από κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σχολείο μας εδώ και έξι (6) ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορά την στέγη του νέου σχολικού κτιρίου το οποίο παραδόθηκε πριν από επτά (7) χρόνια και λόγο κακοτεχνίας και αμφισβητούμενης αντοχής υλικών το νερό της βροχής εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες μέσα από τα φωτιστικά και από τις πρίζες που υπάρχουν εσωτερικά του κτιρίου. Το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των σχολικών δραστηριοτήτων αλλά το σημαντικότερο και το ουσιαστικότερο είναι ότι θέτει σε πολλαπλούς κινδύνους μαθητές και δασκάλους οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε κάθε τι τραυματισμό (πτώση σοβάδων, ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά, γλιστρήματα κ.α.).

Εδώ και 6 χρόνια, η Διοίκηση του Σχολείο προσπαθεί με καθαρά γραφειοκρατικά μέσα (επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς) να βρει μια λύση. Δυστυχώς, όλοι οι αρμόδιοι Τοπικοί Άρχοντες του τόπου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Δημαρχίας κωφεύουν και αγνοούν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Σαν Σύλλογος Γονέων, το τελευταίο τρίμηνο αποσπάσαμε πολλές «προεκλογικές» δεσμεύσεις και ακούσαμε λόγια άμεσης επίλυσης του προβλήματός μας κυρίως από ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής τα οποία και αυτά έπεσαν στο απόλυτο κενό. Η τελευταία ενημέρωση μας είναι ότι η επισκευή της στέγης μπήκε στο Τεχνικό Δελτίο του Δήμου το οποίο θα εγκριθεί το νέο έτος αλλά δεν μας είπαν πότε θα υλοποιηθεί.

Επιτέλους φτάνει πια τόση κοροϊδία. Δεν ανεχόμαστε άλλο τα παιδιά μας να κινδυνεύουν μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Ζητάμε επίλυση του θέματος μας εδώ και τώρα.

Καλούμε όλους τους γονείς, που ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους, να παραβρεθούν στην πρώτη συμβολική κατάληψη του σχολείου μας την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 8:00 π.μ. για να αποκτήσουμε επιτέλους το σχολείο μας αξίζει".

www.telegramm.gr