ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

βπαραγωγη βιοντιζελ στις φερες

Ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων ανοίγει στον τομέα των ενεργειακών καλλιεργειών η έγκριση της μονάδας παραγωγής βιοντίζελ της εταιρείας «Βιοενέργεια Φέρες ΑΕ» η οποία θα λειτουργήσει στις Φέρες.
Η επένδυση αναμένεται να έχει αναπτυξιακό ρόλο συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον δευτερογενή και τριτογενή και να δώσει νέες δυνατότητες εσόδων στην αγροτική περιοχή μέσω της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών όπως η ελαιοκράμβη ο ηλίανθος &

η σόγια .Η εταιρεία πριν από 2 χρόνια διεξήγαγε πειραματικές καλλιέργειες στην περιοχή σε 1000 στρέμματα ελαιοκράμβης, με άριστα αποτελέσματα, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιλογή της περιοχής έπαιξαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η Εγνατία οδός.
Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα χρόνο και να απασχολήσει σε πρώτη φάση 15 περίπου άτομα. Η δυναμικότητά του θα φτάνει τους 30.000 τόνους βιοντίζελ ετησίως και τετραπλάσια ποσότητα ενεργειακών φυτών. Στόχος της εταιρείας είναι τώρα η σύναψη συμφωνιών με τους παραγωγούς της περιοχής για την νέα καλλιεργητική περίοδο ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την συνεργασία αυτή δήλωσαν ο Αυστριακός Πρόεδρος της εταιρείας κ.Konrad Uhland και ο αντιπρόεδρος κ.Γρηγοριάδης Γρηγόρης οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Φερών κ.Γεώργιο Ούστογλου.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η μονάδα παραγωγής βιοντίζελ πήρε έγκριση και μας ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της. Η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών θα δώσει μια άλλη προοπτική στην τοπική οικονομία και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ενεργειακή απεξάρτηση του πετρελαίου και την βελτίωση του οικοσυστήματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Ούστογλου.