ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

φοιτητρια ετων 33

Παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στο στόχο και στο όνειρο, αποτελεί η 33χρονη Εβρίτισσα Παρουσίδου Χρυσούλα, η οποία, μέσα από σκληρό αγώνα κατάφερε το ακατόρθωτο στις εισαγωγικές εξετάσεις, με βαθμολογία που ούτε η ίδια περίμενε. Τα δύο εικοσαριά στη Βιολογία και την Ιστορία, και τα 18.000 μόρια, της έδωσαν το «εισιτήριο» για τον κόσμο της γνώσης, όπως η ίδια τον ονειρεύτηκε. Μετά από 15 χρόνια, από τη στιγμή που αποφοίτησε από το Λύκειο, αποφάσισε να αρχίσει τον αγώνα που θα την οδηγούσε μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε μία θέση στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, ζήτησε την κατανόηση της οικογένειάς της, και «αποσύρθηκε στον κόσμο του βιβλίου» δέκα με δεκατρείς ώρες κάθε
μέρα, για να μπορεί τώρα να ετοιμάζει τις «αποσκευές» της για τη νομική ή τα παιδαγωγικά του Δ.Π.Θ. Μιλώντας στη Γνώμη η κα Παρουσίδου μας είπε « τέλειωσα το Λύκειο το 1994, χωρίς να καταφέρω τότε να μπω σε κάποια σχολή. Από εκείνη τη στιγμή δεν ασχολήθηκα με το θέμα εξετάσεις, γιατί είχα δημιουργήσει την οικογένεία μου, και είχα υποχρεώσεις. Μπορώ να πω όμως, πως κάποιες φορές διαπίστωνα πως ερχόταν η σκέψη αυτή στο μυαλό μου. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρότρυνση που είχα από μία κυρία, η οποία είχε παρόμοια εμπειρία, καθώς είχε τελείωσε νυχτερινό σχολείο και μου έδωσε την ιδέα, με ενθάρρυνε και έτσι, επηρεάστηκα στο να ξεκινήσω την προσπάθεια.

Εν τω μεταξύ, φρόντιζα την οικογένεια, το σπίτι και το παιδί, αλλά πήρα απόφαση να συνεχίσω και το έκανα. Ζήτησα τη βοήθεια των διευθυντών κάποιων λυκείων της Αλεξανδρούπολης για βιβλία και ενημέρωση αλλά αντιμετωπίστηκα με απροθυμία και όχι θετικά θα έλεγα, καθώς μάλλον με αποθάρρυναν. Θα ήθελα να πως πως από τη Διευθύντρια του 1ου Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, συνάντησα ένθερμη υποστήριξη ενώ στη συνέχεια με βοήθησαν οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου «Ορόσημο» οι οποίοι πίστεψαν σε μένα, Με στήριξαν, με καθοδήγησαν είχα απίστευτη βοήθεια και γι αυτό έφερα και αυτά τα αποτελέσματα. Πήρα μαζί μου τα βιβλία της Ιστορίας, των Αρχαίων της Έκθεσης της Νεοελληνικής Λογοτεχνία και της Βιολογίας και άρχισα τη δουλειά και το διάβασμα».

Η κα Παρουσίδου έγραψε 20 στην Ιστορία και τη Βιολογία, 19,5 στα Λατινικά 15 στην Έκθεση και 15,6 στη Λογοτεχνία

Για το πώς ήταν η ζωή της όλο αυτό το χρόνο λέει: «Ήταν δύσκολη και κουραστική χρονιά, με υποχρεώσεις, αλλά βρήκα το ρυθμό μου και τα κατάφερα. Στην αρχή ήταν δύσκολο γιατί ήταν κάτι το οποίο είχα αφήσει εδώ και 15 χρόνια. Όμως, δεν άφηνα απορία, χωρίς απάντηση, δούλευα εντατικά, και σίγουρα οι καθηγητές μου μέσα στο φροντιστήριο με βοήθησαν. Οργανώθηκα και προχώρησα με συστηματική δουλειά. Διάβαζα το βράδυ μέχρι αργά. Προς το τέλος διάβαζα ακόμα και 12 με 13 ώρες. Σταματούσα μόνο για φαγητό, ενώ σίγουρα αυτή την περίοδο είχα παραμελήσει την οικογένειά μου, αφού δεν μπορούσα να τους φροντίσω όπως πριν. Πολλές φορές είχα να αντιμετωπίσω τα παράπονα του παιδιού, αφού δικαιολογημένα ένιωθε παραμελημένος, εάν και του άρεσε η προσπάθεια, ενώ και σύζυγός μου είχε τις ενστάσεις του καθώς ένιωθε πως θα απαιτούσε κούραση και προσπάθεια. Σήμερα όμως χαίρεται, γιατί κι εκείνος όπως και εγώ, δεν περιμέναμε να γράψω τόσο καλά.

Οι σχολές που θα ενδιέφεραν είναι τα παιδαγωγικά και η νομική στο Δ.Π.Θ, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει, γιατί θα πρέπει να συνδυαστούν και με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του συζύγου μου» λέει, ενώ για το μυστικό της επιτυχίας προσθέτει: «Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η σκληρή δουλειά, η συνέπεια αλλά και η ωριμότητα που σε κάνει να διαβάζεις με διαφορετικό τρόπο, και πιθανόν να σε διευκολύνει»τονίζει η ίδια.

Πως σχολιάζει την επιτυχία της ο καθηγητής της, κ. Κώστας Πρασσάς

«Η Χρυσούλα κατάφερε φέτος κάτι που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της ως συζύγου και μητέρας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σύνθετες και δύσκολες είναι, ενώ παράλληλα προετοιμάστηκε μεθοδικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις, επιστρέφοντας στα βιβλία 15 χρόνια μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο.

Όποιο κι αν θα ήταν λοιπόν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, θα παρέμενε αξιέπαινη, αποδεικνύοντας σε όλους μας ότι ποτέ δεν είναι αργά, για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Πόσω μάλλον σήμερα, που είμαστε στην ευχάριστη θέση να τη συγχαρούμε για τη σπουδαία επίδοσή της στις εξετάσεις, η οποία της επέτρεψε να ξεπεράσει τα 18.000 μόρια, γράφοντας μάλιστα 20 σε δύο μαθήματα, την Ιστορία κατεύθυνσης και τη Βιολογία γενικής παιδείας. Ας σημειωθεί ότι σε όλη την Αλεξανδρούπολη μόλις δύο υποψήφιοι σημείωσαν τέτοια επίδοση στα παραπάνω μαθήματα»τονίζει ο φιλόλογος του φροντιστηρίου «Ορόσημο» κ.Κώστας Πρασσάς, και καταλήγει: «Ως καθηγητής της, νιώθω περήφανος για τη Χρυσούλα και της εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον, πεπεισμένος ότι θα κατορθώσει πολλά ακόμη στη ζωή της, χάρη στην τεράστια ψυχική δύναμη και την εργατικότητά της. Ως άνθρωπος, την ευχαριστώ που μου υπενθύμισε πως τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης» καταλήγει
http://www.telegramm.gr