ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

πυρινικη ενεργια

Εκπλήξεις έκρυβε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία παρουσιάστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός.
Και αυτό γιατί τόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Τρυφωνίδης, όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλος άνοιξαν και πάλι το θέμα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην χώρα μας!
O κ. Τρυφωνίδης τάχθηκε σαφέστατα υπέρ της χρησιμοποίησης της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η χώρα έχει αξιόλογο παραγωγικό δυναμικό (ουράνιο) του οποίου θα μπορούσε να κάνει χρήση.
Ο δε κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΚΚΕ δεν δαιμονοποιεί οποιαδήποτε μορφή ενέργειας, άρα ούτε και την πυρηνική.
Για την κυβέρνηση, πάντως, επισήμως δεν έχει αλλάξει κάτι, αφού ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας επανέλαβε ότι μέχρι το 2020 στον ενεργειακό σχεδιασμό δεν περιλαμβάνεται η χρησιμοποίηση της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού.
Αναφέρθηκε, πάντως, ο υπουργός στην ανάγκη να είναι έτοιμη η χώρα μας από πλευράς τεχνογνωσίας, ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν ζητήματα που θα προκύψει από την χρήση της πυρηνικής ενέργειας σε γειτονικά κράτη.
Σημειώνουμε ότι η Βουλγαρία έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα, ρωσικής τεχνολογίας, στο Μπέλενε, ενώ σχέδια σε λιγότερο ή περισσότερο προωθημένη φάση έχουν εκπονηθεί και στην Αλβανία, στην Τουρκία καθώς και στην Αίγυπτο.

του Σωτήρη Χιωτάκη
protothema.gr

Γ.Τ. Την πρόταση του Δήμαρχου Κυπρίνου Μιχάλη Στράντελη τη θυμάστε;