ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

δεβζος

Η ΔΕΒΖΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ

Η «Διασυνοριακή Ελεύθερη Βιομηχανική Ζώνη Οικονομικών Συναλλαγών» θεσμοθετήθηκε ως «Διεθνής Επιχειρηματική Βιομηχανική Ζώνη Οικονομικής Συναλλαγής» (ΔΕΒΖΟΣ) το 2000 (ΦΕΚ 449/4-4-2000) με σκοπό την «επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιοχής (του Τριγώνου) με άρση της απομόνωσης, την αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα εξειδικευμένων στελεχιακού δυναμικού και την αύξηση των συναλλαγματικών εισροών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική οικονομία», όπως επίσης φαίνεται στην μελέτη που συνέταξε η εταιρία Alpha Mentov για την σκοπιμότητα θεσμοθέτησής της.
Η ΔΕΒΖΟΣ θα αναπτυσσόταν (ή θα αναπτυχθεί στο μέλλον) σε έκταση 600 στρεμμάτων στο Ορμένιο και στην πρώτη εταιρική της σύνθεση συμμετείχαν η Νομαρχία Έβρου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και ο Δήμος Τριγώνου. Ύστερα από οκτώ χρόνια η ΔΕΒΖΟΣ δεν λειτουργεί παρόλο που το Υπουργείο Ανάπτυξης διά στόματος του Δ. Σιούφα, όταν προΐστατο του υπουργείου, τόνιζε ότι «υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ζωνών ελεύθερων συναλλαγών στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τη βιομηχανία και ως νέο ισχυρό σημείο προδιαγράφεται η ΔΕΒΖΟΣ στο Ορμένιο, που μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος ενός νέου ευρύτερου άξονα (Ορεστιάδα – ΔΕΒΖΟΣ – Βουλγαρία)».
Σήμερα η ΔΕΒΖΟΣ έχει αλλάξει τη μετοχική της σύνθεση και η διαχείριση της ουσιαστικά μεταβιβάστηκε σε ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι κατέχουν το 70% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΒΖΟΣ συγκροτείται ως κάτωθι:
Πρόεδρος: Κονσολίδης Κωνσταντίνος
Διευθύνουσα Σύμβουλος: Κονσολίδου Αγαπία
Αντιπρόεδρος: Μαντικίδης Αθανάσιος
Μέλη: Τσιολάκογλου Ιωάννης – Νικολαϊδης Νικόλαος

εφ. Θάρρος

Διαχειριστές ιστολογίου.
Στόχος μας είναι να αναφερόμαστε σ' όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που αφορούν τη Θράκη. Θέματα που θα βοηθήσουν έστω και λίγο, αυτή η άκρη της πατρίδας μας να γίνει αναπτυξιακή δύναμη, δύναμη που θα στηρίζεται στους κατοίκους που αγαπούν τον τόπο τους.
Ελάτε μαζί μας: tomadak@mail.gr