ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

6ο νηπιαγωγειο ορεστιαδας

Η Δημοτική Κίνηση « ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ » με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οξύ κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων με την « φτηνιάρικη » λύση των «προκάτ» αιθουσών, επισημαίνει τα παρακάτω:
Ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη επιλογή των κυβερνήσεων του δικομματισμού, να αντιμετωπίσουν το οξύ κτιριακό πρόβλημα των σχολείων, πρόβλημα που δημιούργησε η πολιτική τους με τη χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδείας, με την « φτηνιάρικη » λύση των κοντέινερ . Η επιλογή τους να στοιβάξουν μικρά παιδιά σε σχολεία « προκάτ » συναντά την οργή και την αντίδραση των γονέων σε όλη την Ελλάδα.
Δυστυχώς πολλές Δημοτικές αρχές αντί να διεκδικήσουν σύγχρονα σχολεία, ευρύχωρα, με αντισεισμική και αντικεραυνική προστασία, υιοθετούν την επιλογή «κοντέινερ» και διευκολύνουν τις κυβερνήσεις να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές
Θεωρούμε λοιπόν πέρα για πέρα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων του 6ου & 8ου Νηπ/γείου Ορεστιάδας, που βλέπουν στον 21ο αιώνα τα παιδιά τους, στην πιο τρυφερή ηλικία, να κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα σε ακατάλληλα σχολεία « προκάτ ». Τα προχειροκατασκευασμένα αυτά σχολεία είναι χρήσιμα σαν λύσεις ανάγκης μετά από κάποια φυσική καταστροφή « σεισμό , πλημμύρα κτλ ) όχι όμως και σαν χώρος όπου συντελείται η εκπαιδευτική διαδικασία .

Ορεστιάδα 16/10/2008
Για την «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Σταμάτης Γκατζίδης