ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

αγροτικη οικονομια

Ολοκληρωμένες προτάσεις και προγράμματα για την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ζήτησε ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομαρχία Έβρου.
«Πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Θέλω όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να καταθέσετε προτάσεις για δράσεις, τις οποίες πρέπει να τις προχωρήσουμε μέχρι το τέλος, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Θέλω να μελετήσετε το Πρόγραμμα, να δείτε τι δυνατότητες προσφέρονται για το νομό και τους αγρότες μας, να τους προετοιμάσετε, και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε το καλύτερο. Το Πρόγραμμα είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα του νομού μας που έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, και δεν πρέπει να πάει χαμένη.» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης κατά την σύντομη εισήγησή του.
Από την πλευρά του ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα κ. Μιχάλης Κογιομτζής, μιλώντας για το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» τόνισε «Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Δράσεις που απευθύνονται στις περιοχές Οργανωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ), δράσεις που απευθύνονται στις περιοχές LEADER, δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους νομούς, που αφορούν έργα που μπορούν να γίνουν από τις νομαρχίες, από τους δήμους, αλλά και από φυσικά πρόσωπα, αγρότες, αλλά και νομικά πρόσωπα που είναι ομόρυθμες, ετερόρυθμες εταιρείες ΑΕ. Έχει ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο 6 δις 200 εκατ. ευρώ, με μια κοινοτική επιχορήγηση της τάξεως των 3 δις 400 εκατ. ευρώ και μια εθνική συμμετοχή που ξεπερνάει το 1 δις 200 εκατ. ευρώ. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται όλα τα προγράμματα των αγροτών που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, όπως νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης, δασώσεις γεωργικής γης, πρόωρη συνταξιοδότηση, αλλά δίνονται και μεγάλες δυνατότητες για να γίνουν επενδύσεις από φυσικά ή νομικά πρόσωπα στις περιοχές ΟΠΑΑΧ, μέχρι 600.000 κατά ενδιαφερόμενο, αν έχει τουριστικό ενδιαφέρον, ή 300.000 αν έχει βιοτεχνικό ενδιαφέρον.»