ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

καταληψεις

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο μαθητές και έναν εξωσχολικό, 16 έως 18 ετών, που συμμετείχαν σε απόπειρα κατάληψης στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, το οποίο είναι και το μόνο λύκειο του νησιού που δεν τελεί υπό κατάληψη.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το σχολείο λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ακούστηκαν μικρές εκρήξεις, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε προήλθαν από βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομία παρενέβη και έπειτα από προσαγωγές συνέλαβε τους τρεις νεαρούς στις δύο τα ξημερώματα. Ο ένας κατηγορείται ότι εκσφενδόνισε μολότοφ στο προαύλιο, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να τον βοήθησαν. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.
«Πιστεύω πως ο εισαγγελέας θα καταλογίσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν και θα πράξει τα δέοντα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και ήμασταν τυχεροί που δεν έγινε κάτι χειρότερο» δήλωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μηνάς Νικολάου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα είναι 180, ενώ η ΟΛΜΕ ανεβάζει τον αριθμό στα περίπου 300.
in.gr

Γ.Τ. Ποινικοποιούμε ως κοινωνία την παραβατικότητα ή το νεανικό ενθουσιασμό;
Το χαβαλέ, την πλάκα ή τους τρόπους αντίδρασης για ένα καλύτερο σχολείο;