ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

πετρελαιαγωγος

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΣΚΙΝΊΣΕΙ
ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μετά τον Δ. Σιούφα, ο οποίος πριν δύο περίπου χρόνια σε πανηγυρική ανοιχτή εκδήλωση αυτοδιοίκησης και φορέων του Έβρου δεν δημοσιοποίησε κανένα ουσιαστικό στοιχείο για τον περιβόητο πλέον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, η συνέχεια και σήμερα είναι το ίδιο σκοτεινή και μυστήρια για βασικούς και ουσιαστικούς άξονες του έργου, το οποίο θα σηματοδοτήσει ανεξίτηλα την φυσιογνωμία και την ανάπτυξη του Έβρου (και όχι μόνο). Ισχυρή απόδειξη της επισήμανσης είναι η επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στον Έβρου του κ. Δήμα, κορυφαίου στελέχους της ελληνικής κοινοπραξίας που συμμετέχει στο έργου. Κατά τη διάρκειά της συναντήθηκε με θεσμικούς παράγοντες της δημόσιας και αυτοδιοικητικής ζωής του νομού (από το Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και τον πρύτανη του ΔΠΘ έως το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Έβρου. Αποτέλεσμα Μηδέν. Σε όλους πέραν της γνωστής επιχειρηματολογίας για την Εθνική αναγκαιότητα του αγωγού δεν έδωσε καμία ασφαλή πληροφόρηση για τα καυτά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα: τη διέλευσή του, τις περιβαλλοντικές μελέτες, το σημείο εξόδου. Παρ’ όλο που σύμφωνα με τις δημόσιες εξαγγελίες θα έπρεπε οι ανάλογες μελέτες επικαιροποιημένες να είχαν κατατεθεί για κύρωσή τους στο Κοινοβούλιο, ακόμη ….συντάσσονται. Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση οπισθοδρόμησης, η οποία αποδίδεται σε …..εξωτερικούς παράγοντες και κυρίως στον άτυπο αλλά σκληρό πόλεμο των αγωγών μεταξύ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ.
Η μόνη δέσμευση που έδωσε ο κ. Δήμας είναι η διοργάνωση εντός του 2008 στην Αλεξανδρούπολη ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης, ενημέρωσης στους φορείς και οργανισμούς του Έβρου. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις του «Θάρρους» ο αγωγός προσανατολίζεται να έχει έξοδο δυτικά της Αλεξανδρούπολης (μεταξύ Μεσημβρίας και Πετρωτών), ύστερα από έντονες παρασκηνιακές παρεμβάσεις της Τουρκίας, η οποία απείλησε με προσφυγή σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, αν ο αγωγός «βγει» ανατολικά, πλησίον του Δέλτα του ποταμού Έβρου.
Επίσης ένα χαρακτηριστικό και εξαιρετικό ενδιαφέρον θέμα παράπλευρων επιπτώσεων του αγωγού, είναι οι έντονες πιέσεις του κρατικοδίαιτου και υποτελούς στην κυβέρνηση της Ρωσίας, Πατριαρχείου της Μόσχας, εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, με απειλή της ματαίωση του αγωγού. Το Πατριαρχείο της Μόσχας διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στον Ορθόδοξο κόσμο και ηγεμονία στο Άγιο όρος και συντασσόμενο με την κυβέρνηση του Πούτιν απειλεί και εκβιάζει τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, με «δούρειο ίππο» την υλοποίηση του αγωγού.
εφ. Θάρρος