ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

τουρισμος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το περίπτερο με το οποίο συμμετείχε το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου στη δεύτερη έκθεση «Μαθητικός Τουρισμός – Περιβάλλον και Παιδεία 2008» που διεξήχθη το τετραήμερο 16-19 Οκτωβρίου 2008, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα Έβρου και Ροδόπης για πρώτη φορά συμμετείχαν με ένα μεγάλο και εντυπωσιακό περίπτερο 32 τετραγωνικών μέτρων το οποίο εντυπωσίασε τους επισκέπτες και τους υπόλοιπους εκθέτες της έκθεσης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από δεκάδες σχολεία του λεκανοπεδίου Αττικής, επισκέφθηκαν το περίπτερο των δύο Νομαρχιών, συγκεντρώνοντας ενημερωτικό υλικό για τους δύο νομούς και τα αξιοθέατά τους. Στην συγκεκριμένη έκθεση για πρώτη φορά διανεμήθηκε στο κοινό το ανανεωμένο έντυπο υλικό της Νομαρχίας Έβρου για τον Σχολικό τουρισμό, για το φυσικό περιβάλλον του Νομού, αλλά και αφίσες με τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε τη σημασία της έκθεσης και τις δυνατότητες που παρέχει στους μαθητές να γνωρίσουν την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ενημερωτικό υλικό από όλες τις περιοχές της χώρας βρίσκεται συγκεντρωμένο σε έναν χώρο. Κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου, ο κ. Λυκουρέντζος συνεχάρη την Αντινομάρχη Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Τσιαούση Ελένη, για την αισθητική του περιπτέρου και τη συνολική παρουσία του νομού Έβρου στην έκθεση.
Η έκθεση «Μαθητικός Τουρισμός – Περιβάλλον και Παιδεία 2008» αποτελεί τη μοναδική πηγή πληροφόρησης της Μαθητικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας σε θέματα σχολικών δράσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη όλων των ιδανικών προορισμών για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Κατά την διάρκεια της έκθεσης, έρχονται σε άμεση επαφή η μαθητική κοινότητα με τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ επισκέπτονται την έκθεση Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, προεδρεία συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, προεδρεία Μαθητικών Κοινοτήτων, μαθητές, φοιτητές τεχνικών και ανωτάτων σχολών (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.), υπεύθυνοι συλλόγων τουριστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κλπ.
Όπως δήλωσε η Αντινομάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Τσιαούση Ελένη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Έβρος με την πλούσια ιστορία του, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα πολιτιστικά μνημεία του και τους φιλόξενους κατοίκους του, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για τους έλληνες δώδεκα μήνες τον χρόνο. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες τόσο από πλευράς εκπαιδευτικού περιεχομένου όσο και από την πλευρά της διασκέδασης στις ζωντανές και ασφαλείς πόλεις του Έβρου.