ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

βαλκανικο κεντρο

Στη δημιουργία Βαλκανικού και Παρευξείνιου Κέντρου ανάπτυξης, ειρήνης και νεολαίας στην περιοχή του Άρδα, αποφάσισαν να προχωρήσουν η Νομαρχία Έβρου και οι δήμοι Νέας Bύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου.
Στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δήμο Νέας Βύσσας ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και οι δήμαρχοι Νέας Βύσσας κ. Παναγιώτης Σιανκούρης, Τριγώνου κ. Μανώλης Χατζηπαναγιώτου και Κυπρίνου κ. Μιχάλης Στράντζαλης τόνισαν την αναγκαιότητα ίδρυσης του Κέντρου, το οποίο όπως ανέφεραν, θα δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή στη διασυνοριακή περιοχή του ποταμού Άρδα.
«Αποφασίσαμε η Νομαρχία και οι τρεις δήμοι να προχωρήσουμε στη δημιουργία του Βαλκανικού και Παρευξείνιου Κέντρου Ανάπτυξης, Ειρήνης και Νεολαίας στην περιοχή του Άρδα. Πρόκειται για μια αρχική συμφωνία η οποία θα έρθει για έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια και στις 29 του μήνα θα ξανασυναντηθούμε στα Δίκαια έχοντας πλέον στα χέρια μας την προγραμματική σύμβαση. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας» δήλωσε ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της σύσκεψης και τόνισε: « Πιστεύω ότι ήρθε πλέον η ώρα με αιχμή του δόρατος τον Άρδα, τη νεολαία, τη διασυνοριακότητα και την ειρήνη, να αναδείξουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, να αξιοποιήσουμε τη νέα γεωγραφία και τη νέα οικονομία που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και των Παρευξείνιων χωρών και γύρω από αυτό το Κέντρο να οικοδομήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη συνολική ανάπτυξη των τριών δήμων. Είναι ευθύνη δική μας να προχωρήσουμε γρήγορα με ώριμες προτάσεις, να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ , να αλλάξουμε με τις παρεμβάσεις μας αυτές τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή του Άρδα και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε δυναμικά και ενωμένοι προς την κατεύθυνση αυτή.»
Οι τρεις δήμαρχοι στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι η δημιουργία του κέντρου θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και ότι ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη Νομαρχία θα πετύχουν πολλά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντινομάρχες Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Ελένη Τσιαούση, Οικονομικών και Μεταφορών κ. Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας κ. Χρήστος Πετριτζίκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η δραστηριότητα του Κέντρου σηματοδοτείται από τον Βαλκανικό και Παρευξείνιο γεωγραφικό προσδιορισμό, που χαρακτηρίζει και την επιδιωκόμενη εμβέλειά του στην ευρύτερη περιοχή.
Σε τοπικό επίπεδο η δράση του θα έχει ως αφετηρία τη γεωγραφική περιοχή των δήμων Νέας Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου, με αναφορά στον Βόρειο Έβρο και ολόκληρο το Νομό, αφού στο Κέντρο εκτός των τριών Δήμων της περιοχής θα συμμετέχει η Νομαρχία Έβρου και η ΤΕΔΚ.
Συνοπτικά, σύμφωνα με την αρχική πρόταση, ως σκοποί του Βαλκανικού και Παρευξείνιου Κέντρου Ανάπτυξης, Ειρήνης και Νεολαίας, αναφερόταν:
1. Η προώθηση δράσεων και προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Έβρου (ειδικότερα του Βορείου Έβρου), που θα έχουν τον χαρακτήρα κοινωνικής - ανθρωπιστικής παρέμβασης, επισιτιστικής ή άλλης μορφής βοήθεια, για την αναδιάρθρωση και αποκατάσταση ή εκσυγχρονισμό υποδομών αναπτυσσόμενων περιοχών ή χωρών με προτεραιότητα παρέμβασης στην Βαλκανική και Παρευξείνια περιοχή.
2. Η στήριξη και υλοποίηση προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ και Β΄ βαθμού) για νέους του Ν. Έβρου, αλλά και γενικότερα της Βαλκανικής και Παρευξείνιας περιοχής, με έμφαση σ’ αυτά της ανθρωπιστικής βοήθειας και της συνεργασίας σε νεολαιίστικα θέματα, καθώς και ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης και υποδομών, σε σύμπραξη με αρμόδια Υπουργεία (Εξωτερικών, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης), Οργανισμούς, Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Επαγγελματικά Επιμελητήρια, κ.α.
3. H Συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις για την εφαρμογή προγραμμάτων, πρωτοβουλιών και δράσεων ανθρωπιστικής βοήθειας, ελεύθερου χρόνου, εκπαίδευσης, τοπικής ανάπτυξης, ειρήνης, με προτεραιότητα στον ρόλο των νέων του Ν. Έβρου, των Βαλκανικών και Παρευξείνιων χωρών.
4. Η διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων, συναντήσεων, εκθέσεων, ανταλλαγών και εκδηλώσεων για τους νέους των Βαλκανικών και των Παρευξείνιων χωρών.
5. Η ερευνητική και μελετητική συνεργασία του με άλλους φορείς ή Ιδρύματα των Βαλκανικών και των Παρευξείνιων χωρών, με στόχο την στήριξη και τεκμηρίωση των δράσεων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας του Κέντρου.
6. Η συνεργασία με αρμόδιους Εθνικούς, Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και Παρευξείνιους φορείς για την προώθηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄ και Β΄ Βαθμού)
7. Η ευθύνη λειτουργίας, αξιοποίησης, βελτίωσης - αναβάθμισης και συντήρησης των υποδομών, κτιριακών εγκαταστάσεων, έργων βελτίωσης περιβάλλοντος, καθώς και των εκδηλώσεων νεολαίας στην περιοχή των Παραάρδιων Δήμων του Βορείου Έβρου, αλλά και γενικότερα της περιοχής του Βορείου Έβρου, που ανήκει διοικητικά στην αρμοδιότητα του Επαρχείου Βορείου Έβρου.
8. Η σύσταση και λειτουργία ειδικών γραφείων, Κέντρων Πληροφόρησης και προγραμμάτων προώθησης αθλητικών, κατασκηνωτικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και διοργανώσεων για τους νέους της Βαλκανικής και Παρευξείνιας Περιοχής (Γραφεία Άθλησης και Νεολαιίστικων δραστηριοτήτων), ώστε να διατηρείται μια μόνιμη εστία συνεργασίας στην περιοχή, στη βάση των τοπικών ανθρωπιστικών ιδεών και προγραμμάτων.Οι παραπάνω σκοποί θα επαναδιατυπωθούν και ενδεχομένως θα εμπλουτισθούν και με νέα αντικείμενα στα πλαίσια του διαλόγου που άρχισε στην συνάντηση της Δευτέρας παίρνοντας την τελική μορφή μέσα από το περιεχόμενο της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας που θα συνταχθεί και στην οποία θα βασισθεί η ίδρυση του Βαλκανικού και Παρευξείνιου Κέντρου Ανάπτυξης, Ειρήνης και Νεολαίας. Πάντως τα επόμενα βήματα έως την ολοκλήρωση του απαιτούμενου σχεδιασμού θα συζητηθούν στην ερχόμενη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων, στις 29.10.2008