ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ανεργια

Την απόσυρση της τροπολογίας που ρύθμιζε τη δυνατότητα δανειοδότησης των κλωστηρίων Λαναρά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ι. Παπαθανασίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των δανειοληπτών. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός η απόσυρση σχετίζεται με επιστολή της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητείται περισσότερη διαβούλευση και περισσότερες πληροφορίες.
«Αν δεν το κάνουμε-τόνισε-και απλώς για λόγους εντυπώσεων συνεχίσουμε, θα έχουμε την ίδια τύχη που είχαμε -παραδείγματος χάρη- για τα αφορολόγητα αποθεματικά που μετά εκλήθημεν να τα δώσουμε πίσω».Με τη συγκεκριμένη τροπολογία προβλεπόταν «η δυνατότητα παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου και για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις του Κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας σε ποσοστό 100% προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για την άπαξ χρηματοδότηση με νέο κεφάλαιο κίνησης αυτών, μέχρι ποσού 20 εκ. ευρώ ανά επιχείρηση. Το ανωτέρω ποσό δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των 35 εκ. ευρώ, στην περίπτωση επιχειρήσεων που προήλθαν από συγχώνευση δύο τουλάχιστον επιχειρήσεων του ανωτέρω κλάδου ή στην περίπτωση ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις του ανωτέρω κλάδου».Επίσης, προέβλεπε ότι «σε περίπτωση που υπάρχουν ανεξόφλητοι δεδουλευμένοι μισθοί των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας, η εν λόγω χρηματοδότηση θα χρησιμοποιείται για την εξόφληση αυτών».
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι
Αμεση η απάντηση των 1.200 εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίοι την Πέμπτη θα διαδηλώσουν στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομίας για τη διάσωση της εταιρείας και της απασχόλησής τους, κίνηση την οποία στηρίζει απόλυτα και η ΓΣΕΕ.
Αντιδρά η ΓΣΕΕ
Έντονη είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει την απόσυρση της τροπολογίας «απαράδεκτη υπαναχώρηση του υπουργού Οικονομίας, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η απόσυρση γίνεται με πρόσχημα την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.
«Κάθε βοήθεια προς χειμαζόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας θεωρείται παράνομη (ναυπηγεία, κλωστοϋφαντουργεία, Ο.Α κλπ.), ενώ τα 28 δις στις τράπεζες με την προκλητική συμπεριφορά θεωρείται απλή και νόμιμη», τονίζει η ΓΣΕΕ.
Και συνεχίζει, λέγοντας: «Η απόσυρση της τροπολογίας στην πραγματικότητα δε θα έχει μόνο σαν συνέπεια την καταστροφή μιας μεμονωμένης επιχείρησης, όπως απερίσκεπτα θεωρούν κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες και με χαρά επικροτούν αυτοί που πραγματικά θα ωφεληθούν, δηλαδή οι ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό, αλλά θα οδηγήσει σε καταστροφή όλο τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και όσων οικονομικών φορέων εξαρτώνται από αυτόν (αγρότες, συναφείς εξαρτώμενες επιχειρήσεις)».
in.gr