ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

δερειο

Απείλησαν ότι θα μας κάψουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Ο Ηλίας Ελευθεριάδης, σύζυγος της ηρωικής «δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά» Χαράς Νικοπούλου, που τους τελευταίους μήνες έχει γίνει το «κόκκινο πανί» για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, επειδή διδάσκει στα ελληνικά, «ξεσπά» στην «Espresso», καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής της δικής του και της συζύγου του και δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μεροληπτική στάση Ελλήνων τοπικών αρχόντων εις βάρος της οικογένειάς του, στην προσπάθειά τους να είναι αρεστοί στη μουσουλμανική μειονότητα.
Στο πομακικό χωριό Μεγάλο Δέρειο της Θράκης εδώ και μέρες μυρίζει μπαρούτι. Τη χαρά της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου μετά τη θετική απάντηση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι θα εγγυούταν την ομαλή επιστροφή της στα καθήκοντά της στο μειονοτικό σχολείο του χωριού, διαδέχτηκαν ο τρόμος και η αγανάκτηση. Και αυτό διότι από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, οι φανατικοί σουνίτες του χωριού προσπαθούν να κλείσουν το σχολείο με την εξωφρενική δικαιολογία της έλλειψης μαθητών (αυτή τη στιγμή λειτουργεί με δέκα μαθητές αφού οι περισσότεροι γονείς έχουν απαγορεύσει στα παιδιά τους να παρακολουθούν τα μαθήματα) και με την ανοχή Ελλήνων δημάρχων, αντινομαρχών, ακόμη και βουλευτών, ζητούν λυσσαλέα την απομάκρυνση της δασκάλας και του συζύγου της από το Μεγάλο Δέρειο. Κατηγορούν, δε, τον σύζυγο της κυρίας Νικοπούλου ότι φωτογραφίζει τα ανεγειρόμενα και τα νεοανεγειρόμενα κτίρια των μουσουλμάνων της κοινότητας, απειλώντας ότι θα παραδώσει τους φακέλους και τα στοιχεία στην Πολεοδομία καθώς επίσης και ότι μαζί με τη σύζυγό του απειλούν τους γονείς που εργάζονται σε χριστιανούς εργοδότες με απόλυση από την εργασία τους.
Από την πλευρά του, ο κ. Ελευθεριάδης αρνείται όλα όσα του προσάπτουν και για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του παρουσιάζει μέσω της εφημερίδας βεβαίωση του προϊσταμένου της Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος βορείου Εβρου ότι ουδέποτε κατέθεσε στην υπηρεσία αίτηση-καταγγελία για αυθαίρετες κατασκευές. Επιπλέον, μας απέστειλε και μια επικυρωμένη φωτοτυπία με τις δύο όψεις της κάρτας του δημάρχου Ορφέα Ευάγγελου Πουλιλιού που πρωτοστατεί στην προσπάθεια εκδίωξης της δασκάλας. Ποιο είναι το πρόβλημα με την κάρτα του δημάρχου; Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Ελευθεριάδης, στην πίσω όψη της, με το γραφικό χαρακτήρα του δημάρχου είναι γραμμένα τα στοιχεία μιας δικαστού, η οποία θα δίκαζε υπόθεση της οικογένειας του δημάρχου. Κατά τα λεγόμενα του κ. Ελευθεριάδη, ο δήμαρχος είχε πλησιάσει παλιότερα τη κυρία Νικοπούλου και της έδωσε τη συγκεκριμένη κάρτα με το όνομα της δικαστού, ώστε να λάβει ευνοϊκότερη μεταχείριση στη δίκη, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η δασκάλα είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου! «Οταν εκείνη αρνήθηκε, ο δήμαρχος -συνεχίζει ο κ. Ελευθεριάδης- βάλθηκε να μας κάνει τη ζωή μαύρη!» Ο σύζυγος της κ. Νικοπούλου δεν φοβάται ακόμη και να καταγγείλει ότι δέχτηκε ευθείες απειλές από τον ψευτο-ιμάμη του χωριού ότι θα τους κάψουν μες στο ίδιο τους το σπίτι!«Εδώ και πάρα πολύ καιρό ζούμε υπό το κράτος του φόβου. Μας αφήνουν σημειώματα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο και απειλούν ότι θα μας κάψουν μαζί με το σπίτι όπου μένουμε. Για όσους δεν μας πιστεύουν, έχω και φωτοτυπία της καταγγελίας που έκανα στο Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου για τις απειλές που δέχτηκα από τον ψευτο-ιμάμη του χωριού κι επικυρωμένη βεβαίωση-διάψευση από τον ίδιο τον διοικητή του τμήματος όσων ισχυρίζονται οι γονείς που επιθυμούν την έξωσή μας, ότι δηλαδή διενεργήθηκε ανάκριση από την οποία διαπιστώθηκε το ψευδές της δήλωσής μου» είπε στην «Espresso» ο Ηλίας Ελευθεριάδης.
Οπως λέει στη συνέχεια, μία ακόμη προσπάθεια εκφοβισμού τους έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Στο ηρώο πεσόντων της πλατείας του χωριού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που εξελίχθηκε όμως σε συλλαλητήριο με αίτημα την απομάκρυνση της Χαράς Νικοπούλου, πρωτοστατούντων και του δημάρχου Ορφέα Ευάγγελου Πουλιλιού καθώς επίσης και του αντινομάρχη Εβρου Ιορδάνη Ντόλα, οι οποίοι ζήτησαν εντόνως την απομάκρυνση της δασκάλας! Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο βουλευτής Εβρου της Ν.Δ. Ακης Γεροντόπουλος, ο ψευτο-ιμάμης του χωριού Απτουραχίμ Κουρού, ο τέως διευθυντής του σχολείου Αλί Απτουραχίμ, διάσημος από το θέμα του «δανεισμού» των σφραγίδων του μειονοτικού σχολείου στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και ο Οσμάν Κασάικα, ο άνθρωπος που πέρσι τον Φεβρουάριο ξυλοκόπησε τη δασκάλα στο χώρο του σχολείου! Μάλιστα, το συλλαλητήριο κάλυψε το τουρκικό κανάλι TRT2 και δημοσιογράφοι τουρκικών εφημερίδων!«Πριν από μέρες είχαν καλεσμένους Τούρκους βουλευτές, τους ψευτο-ιμάμηδες Κομοτηνής και τον Τούρκο πρόξενο και τους χειροκροτούσαν όταν από το μικρόφωνο φώναζαν: “Μπατί τρακί τουρκ” δηλαδή “η Θράκη είναι τουρκική”! Το χωριό διευθύνεται κατ’ ουσίαν από το τουρκικό προξενείο. Οι γονείς παίρνουν χρήματα για να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ οι μουφτήδες πληρώνονται από το ελληνικό κράτος για να δημιουργούν εντάσεις» καταγγέλλει ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται εκείνος και η σύζυγός του, δηλώνει πως δεν σκοπεύουν να τους κάνουν τη χάρη και να φύγουν. «Ζούμε σε ελληνικό έδαφος όπου εφαρμόζεται η ισονομία και ισοπολιτεία. Οσοι εφαρμόζουμε τους νόμους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Να θυμίσουμε ότι η δασκάλα, που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο μειονοτικό χωριό, τον τελευταίο χρόνο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από φανατικό μουσουλμάνο, προσπάθησαν να τη διώξουν από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει ο δήμος και υπό την καθοδήγηση του ψευτο-ιμάμη δέχεται καθημερινά επιθέσεις και απειλές κατά της ζωής της. Οι φανατικοί σουνίτες και λιγότερο οι «μετριοπαθείς» αλεβίτες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της, γιατί διοργανώνει παρελάσεις και εκδηλώσεις στις εθνικές εορτές, κάθε πρωί κάνει έπαρση της ελληνικής σημαίας, προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που έχουν αδυναμία να μάθουν ελληνικά κι εκτός των ωρών διδασκαλίας παραδίδει μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής και παραδοσιακών χορών.
Πουλιλιός: Το θέμα έκλεισε!
Η «Espresso» επικοινώνησε, ως όφειλε, με τον δήμαρχο Ορφέα Ευάγγελο Πουλιλιό που περιορίστηκε μόνο να δηλώσει: «Το θέμα έκλεισε. Επειδή άλλα λέω και άλλα δημοσιεύονται, δεν θα ήθελα να πω κάτι. Ας μην του δώσουμε άλλη έκταση. Επαψα να ασχολούμαι, γιατί ό,τι και να πω στα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν άλλη εικόνα».
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
εφ. espresso

Σύμφωνα με πληροφορίες των διαχειριστών του ιστολογίου θα υπάρξει αντίδραση από κατοίκους του χωριού και από τον Δήμαρχο Ορφέα, για θέματα που υποστήριξε ο κ. Ελευθεριάδης.