ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

στηριζω τη σαμοθρακη

Στα πλαίσια της προσπάθειας «Στηρίζω τον τόπο μου» ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης προχωρά σε ενέργειες στήριξης της Σαμοθράκης προκειμένου να ενταχθεί σοβαρά ώς τουριστικός προορισμός τόσο των εμπόρων της πόλης, όσο και των Αλεξανδρουπολιτών.

Η Σαμοθράκη αποτελεί αδιάρρηκτο κομμάτι της πόλης στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, με δεσμούς οικονομικούς, συναισθηματικούς, αισθητικούς.


Η προσπάθεια στήριξης του νησιού έχει να κάνει με την ανταποδοτικότητα του όλου εγχειρήματος, αφού αφενός το μεγαλύτερο μέρος των αγορών των Σαμοθρακιτών πραγματοποιείται από την αγορά της Αλεξανδρούπολης, αφετέρου οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί αφήνουν χρήματα στα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια αναμονής επιβίβασης στο καράβι που θα τους μεταφέρει «απέναντι».

Είναι καιρός λοιπόν να ενεργήσουμε ως πολίτες και ως επιχειρηματίες συλλογικά και να εκμεταλλευτούμε τις οικονομίες κλίμακος που επιτυγχάνονται από την από κοινού δραστηριοποίηση και ανάδειξη όλων των πτυχών και πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε όλοι μας κρίκο αναπόσπαστο της λειτουργίας και ανάπτυξης του τόπου μας και ότι επιβάλλεται σήμερα να κεφαλαιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις οικονομικά και αναπτυξιακά. Η Σαμοθράκη έχει τις υποδομές για να αναπτύξει τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει, αθροιστικά με άλλες αναπτυξιακές ενέργειες, στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ασφαλώς της αγοράς της Αλεξανδρούπολης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με αίσθημα


ευθύνης για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης και με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής με ίδιες δυνάμεις αναδεικνύει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχονται στον τόπο μας και προτρέπει τα μέλη του να κάνουν τις θερινές διακοπές τους στο νησί της Σαμοθράκης.


ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ . ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ!

Στην όμορφη Σαμοθράκη. Ένα μοναδικό νησί, με πολλές ιδιαιτερότητες που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τ’ άλλα νησιά της Ελλάδας μας .Το νησί της Νίκης, με το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου , το Σάος , με 1.664 μ. υψόμετρο. Αυτήν την κορφή του Φεγγαριού, είχε επιλέξει ο Ποσειδώνας για να παρακολουθήσει τον Τρωικό Πόλεμο. Από τους σημαντικότερους οικισμούς του νησιού είναι η Καμαριώτισσα που πρώτη την αντικρίζει ο επισκέπτης, η Χώρα χτισμένη στους πρόποδες του βουνού με το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου (1875) , επίσης στην ενδοχώρα ο Προφήτης Ηλίας και από την βόρεια της πλευρά τα Θέρμα , με τα ιαματικά λουτρά και τις μοναδικές στον κόσμο σε ομορφιά βάθρες και πιο πέρα τον μοναδικό καταρράχτη του Φονιά. Στην νότια πλευρά του νησιού η παραλία Παχιά Άμμος .Την μοναδικότητα του νησιού συμπληρώνει και ο ονομαστός από αρχαιοτάτων χρόνων αρχαιολογικός χώρος όπου διεξαγόταν τα Καβήρεια Μυστήρια .

Αυτές είναι λίγες από τις εικόνες που αχνά μπορεί μόνο να αποτυπώσουν οι λέξεις, όσο δε για τη γνήσια παραδοσιακή κουζίνα, τα ονομαστά κατσικάκια, τα φρεσκότατα ψάρια, τους περίφημους λουκουμάδες ,τα γλυκά του κουταλιού…. …… αυτά πρέπει να τα γευτείτε.