ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα την αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στο Βόρειο Έβρο .
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλεπήβολο σχέδιο που προωθεί του Υπουργείο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως φορολογικός “Καλλικράτης”, καθώς με την εφαρμογή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πάσης μορφής περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας αυτών που θα παραμείνουν. Αποτελεί μια πραγματική τομή στην ήδη στρεβλωμένη λειτουργία των
υπηρεσιών, που φρόντισε να μας κληροδοτήσει η απερχόμενη κυβέρνηση, με ανεπαρκή στελέχωση και αφαιρώντας καίριες αρμοδιότητες από νευραλγικές υπηρεσιακές δομές, οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν συνδράμει τα μέγιστα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ελληνική οικονομία. Η αποδιοργάνωση των προηγούμενων ετών εξακολουθεί να δίνει ηχηρό «παρών» και οι υποθέσεις σε εκκρεμότητα αντιπροσωπεύουν ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στο Βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, που συνορεύει με την Τουρκία λειτουργούν, δύο συνοριακά τελωνεία στις Καστανιές (ένωση οδικού δικτύου με Τουρκία) και στο Πύθιο (ένωση σιδηροδρομικού δικτύου με Τουρκία) και ένα εσωτερικό τελωνείο με έδρα την Ορεστιάδα (με χωρική αρμοδιότητα από την περιοχή της Μάνδρας μέχρι το Ορμένιο).

Κύριε, Υπουργέ ,
Όπως γνωρίζεται ο νομός Έβρου αποτελεί μια ύψιστης σημασίας συνοριακή πύλη, τόσο για την χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δυσπρόσιτες περιοχές και μεγάλη χιλιομετρική έκταση. Στο πλαίσιο λοιπόν της αναδιοργάνωσης-αναβάθμισης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την αποτελεσματικότερη και άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών του νομού και κυρίως του Βορείου Τμήματός του, προτείνουμε την ορθολογικότερη οργάνωση των τελωνειακών υπηρεσιών.
Η δημιουργία μιας Διεύθυνσης στη πόλη της Ορεστιάδας στην οποία θα υπάγονται οι δομές του εσωτερικού τελωνείου Ορεστιάδας, καθώς και των συνοριακών τελωνείων Καστανεών και Πυθίου με την δημιουργία των αντίστοιχων υπηρεσιακών Τμημάτων Διέλευσης, θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ολοκληρωμένη και αποδοτικότερη διενέργεια φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων, καθώς και στη βεβαίωση και στην είσπραξη όλων των εσόδων του κράτους. Μειώνοντας παράλληλα το κόστος λειτουργίας των υφιστάμενων υπηρεσιών, με την ουσιαστική αξιοποίηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού. Με τη χρήση νέων σύγχρονων δομών διοίκησης επιτυγχάνεται η πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιών της περιφέρειας και αποφεύγονται αντιπαραγωγικές και υψηλού κόστους διαδικασίες, μειώνοντας έτσι δραστικά τον αριθμό των πάσης μορφής περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας αυτών. Ακολουθώντας και εφαρμόζοντας μια πολιτική η οποία πλέον δεν θα είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, υιοθετώντας τις επιταγές της σύγχρονης και ανταγωνιστικής εποχής».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
· Ποια μέτρα και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη διοικητική δομή, που θα συγκεντρώνει τις όλες τις τελωνειακές υπηρεσίες σε μια Διεύθυνση στην πόλη της Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, επικεντρωμένες στην εξυπηρέτηση το φορολογούμενου πολίτη;