ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

φιλοζωικο σωματειο αλεξανδρουπολης κιβωτος



Στις 06/08/2010 στάλθηκε από την ΕΛ.ΑΣ προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας μια εγκύκλιος που αφορά στην αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς καταγγελιών στα θέματα κακοποίησης και θανάτωσης των ζώων συντροφιάς και όχι μόνο. Η εγκύκλιος αυτή υλοποιεί το πρώτο από τα αιτήματα που είχε καταθέσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων, μέλος της οποίας είναι και το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός Αλεξ/πολης, στη συνάντηση που είχαν με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη .
Λίγες μόνο μέρες μετά την αποστολή της εγκυκλίου στα αστυνομικά τμήματα ο Γ.Γ Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου κος Κων/νος Χατζηαναγνώστου σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό κανάλι δηλώνει πως υπεύθυνοι για την επιβολή μηνύσεων είναι η Δημοτική αστυνομία και ο Δήμος και πως οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτούς και όχι στην αστυνομία της όποιος ο ρόλος είναι επικουρικός..

Μάλλον στο Α.Τ. Αλεξ/πολης δεν έχει φτάσει ακόμα η εγκύκλιος ή ο κύριος δεν είχε ενημερωθεί πριν αρχίσει τις δηλώσεις δεν εξηγείται αλλιώς..

Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος πως υπεύθυνοι για την επιβολή του Νόμου είναι η Δημοτική Αστυνομία και ο Δήμος , από πού και ως πού; Με ποια δικαιοδοσία; Για την περισυλλογή , σήμανση και στείρωση των αδέσποτων ζωών συντροφιάς ναι αλλά και για την επιβολή του νόμου;

Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Χατζηαναγνώστου αναφέρθηκε με ειρωνεία και στο φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός και στην “έλλειψη ευαισθησίας ” που δείξαμε όταν στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου 31/7/10 μας ειδοποίησαν να περισυλλέξουμε ένα χτυπημένο από αυτοκίνητο σκυλί από τον κόμβο της Βιομηχανικής στην Εγνατία . Όταν τους απαντήσαμε πως εκείνη την ώρα ήταν δύσκολο να πάμε εκεί να το πάρουμε και αν μπορούσαν να μας διευκολύνουν και να το φέρουν μέχρι την πόλη και η φιλοζωική θα το αναλάμβανε από εκεί και πέρα οι αστυνομική δυστυχώς αρνήθηκαν. Έτσι την επομένη νωρίς το πρωί ένα μέλος μας πήγε στην περιοχή που μας είπαν και αφού έψαξε βρήκε το σκυλί περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο που μας είχαν αναφέρει επί της Εγνατίας.. Η αστυνομία ενημερώθηκε για το ότι το σκυλί βρέθηκε και περισυλλέγη και πως ήταν μεν σε άσχημη κατάσταση αλλά ζωντανό (συγκεκριμένα ενημερώθηκε το 100 ).

Ούτε για αυτό φρόντισε να ενημερωθεί ο κύριος Χατζηαναγώστου πριν αρχίσει τις δηλώσεις περί “έλλειψης ευαισθησίας ” και περί “θυσιών” των μελών της Φιλοζωικής . Μιας φιλοζωικής της οποίας ούτε καλά καλά το όνομα δε γνωρίζει πόσο μάλλον το τι θυσίες κάνουν τα ελάχιστα μέλη της και τις προσπάθειες τους να βοηθήσουν σε όσο περισσότερα περιστατικά μπορούν . Δυστυχώς όμως επειδή είμαστε “εθελοντές” και δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο (άσχετα με το τι πιστεύει ο κύριος Χατζηαναγνώστου πως είναι ο εθελοντισμός και που με τόση ειρωνεία σχολίασε στη συνέντευξη του ) γιατί έχουμε όλοι μας και τις δουλειές μας αλλά και άλλα πράγματα στη ζωή μας πέραν της φιλοζωικής , δε μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα περιστατικά.. Προσπαθούμε όμως και ελπίζουμε να καταφέρουμε αυτοί που ασχολούμαστε ενεργά με τη φιλοζωική να αυξηθούμε σε αριθμό και να οργανωθούμε καλύτερα , έτσι ποτέ δεν ξέρεις ίσως και να τα καταφέρουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα τα περιστατικά που μας καλούν.

Εμείς πάντως είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε καταφέρει στο μικρό διάστημα που έχουμε αναλάβει το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε και όσο αυτό είναι δυνατόν..

Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός Αλεξ/πολη
Τηλ. επικοινωνίας: 6934930598, 6944469921, 6942860056 , 6999908750, 6973498554

Υ.Γ.
Σας στέλνουμε σαν συνημμένο την εγκύκλιο που στάλθηκε στα Α.Τ. της χώρας μας για να τη δημοσιεύσετε..